Στο τελικό τους στάδιο οι προετοιμασίες για την 7η Γιορτή αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού και χορού
Θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 31 Αυγούστου στο χώρο της Αγίας Κυριακής Οξυάς.

Μια σημαντική από πολλές απόψεις γιορτή, που, πλέον, έχει καταστεί θεσμός για τα Θεσσαλικά και όχι μόνο πολιτιστικά δρώμενα και που ήδη έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει πολλά στο παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι. Οκτώ Σύλλογοι από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας (Μορφοβούνι, Αηδονοχώρι, Μουζάκι, Οξυά Καρδίτσας, Παλαιομονάστηρο, Φωτεινό, Ασπροκκλησιά από Τρίκαλα και Καλαμπάκα αλλά και από Σέρρες), έχουν δώσει ραντεβού για να παρουσιάσουν ότι καλύτερο από το κομμάτι της πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής τους αφορά το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι.
Η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 31 Αυγούστου στο χώρο της Αγίας Κυριακής Οξυάς, με ώρα έναρξης την 10:30, πρωϊνή. Οι Σύλλογοι θα τραγουδήσουν αντιφωνικά και θα χορέψουν παλαιότατα δημοτικά τραγούδια, σχεδόν ξεχασμένα, που ακούγονταν στις μεγάλες γιορτές, τα πανηγύρια και τους γάμους στα χωριά πολλές δεκαετίες πριν. Παράλληλα θα υπάρχει δημοτική ορχήστρα που, στα ενδιάμεσα του προγράμματος των Συλλόγων, θα παρουσιάσει τοπικά δημοτικά τραγούδια, ενώ θα συμβάλει και στο γλέντι, που έχει προγραμματιστεί για το τέλος της εκδήλωσης.
Στόχος της Γιορτής, που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία της τότε «Εταιρίας Σύγχρονης Πολιτιστικής Ανάπτυξης» – μη κερδοσκοπική Μ.Κ.Ο. – και με τη συμμετοχή Συλλόγων από χωριά της ορεινής περιοχής Αγράφων, είναι η διάσωση, ανάδειξη και προβολή του αυθεντικού Δημοτικού Τραγουδιού, είδος του λαϊκού μας πολιτισμού με ιστορικό βάθος, το οποίο για πολλούς λόγους τείνει να χαθεί. Από το ξεκίνημά της και για τα χρόνια που μέχρι σήμερα ακολούθησαν η γιορτή παρουσιάζει μια διαρκή ανοδική πορεία, επιτρέποντας στους διοργανωτές της (συντονιστική επιτροπή συμμετεχόντων συλλόγων, σήμερα) να επιχειρήσουν και να επιτύχουν τη σταδιακή διεύρυνσή της και με Συλλόγους από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας και όχι μόνο. Συγκυρίες της τελευταίας, κυριολεκτικά, στιγμής, που άπτονται υποχρεώσεων των Συλλόγων, δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή Συλλόγων και από πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας (Ήπειρος, Δυτ. Μακεδονία, Αττική, κ.λ.π.), οι οποίοι, ωστόσο, υποσχέθηκαν να συμμετάσχουν από του χρόνου, ενισχύοντας την προσπάθεια των σημερινών διοργανωτών για ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση – γεωγραφικά – της εκδήλωσης, με στόχο τα προσεχή χρόνια αυτή να καταστεί πανελλαδικής εμβέλειας.
Τις εκδηλώσεις της προσεχούς Κυριακής οργανώνει συντονιστική επιτροπή με τη συμμετοχή και του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» και με τη στήριξη και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.