Η εκπομπή, στην οποία ο Σύλλογος μας είχε προσκληθεί, προβλήθηκε ζωντανά την Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015 και ώρα 18 : 00. Μέσα απ’ αυτή καταβλήθηκε προσπάθεια να αναδειχθεί το έργο του Συλλόγου και επιχειρήθηκε μια γενικότερη παρουσίαση του χωριού της Οξυάς και της πολιτισμικής του κληρονομιάς, πάντα, όμως, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του προγράμματος αλλά και του διαθέσιμου χρόνου, που, δυστυχώς, δεν αποδείχθηκε επαρκής για να προβληθούν όλα όσα από το ΔΣ του Συλλόγου είχαν σχεδιαστεί.
Εμφανίστηκαν το παιδικό και εφηβικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου καθώς και η ομάδα αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού «Πολύκαρπος Μπλέτσας», που παρουσίασαν τραγούδια και χορούς του χωριού της Οξυάς και της περιοχής μας, γενικότερα.
Παρουσιάστηκαν τοπικά προϊόντα, έγινε αναφορά στις τοπικές ενδυμασίες και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τονίστηκαν τα σημαντικότερα στοιχεία από την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τις συνήθειες του χωριού, κ.λ.π..
Το αποτέλεσμα αποδείχθηκε άκρως ικανοποιητικό με τα θετικά σχόλια όσων παρακολούθησαν την εκπομπή, Οξυωτών και μη, να περισσεύουν για άλλη μια φορά, τόσο για τη συνολική εμφάνιση του Συλλόγου όσο και για την οργάνωση που προηγήθηκε.
Ειδική αναφορά επιβάλλεται για την εθελοντική συμμετοχή στην εκπομπή της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής, αποτελούμενης από τους Θωμά Βούζα στο κλαρίνο, Γιάννη Γκόβαρη στο τραγούδι και τους άλλους καταξιωμένους συνεργάτες τους και την οποία είχε επιμεληθεί ο Οξυώτης μουσικός Θωμάς Βούζας. Να τονιστεί, ακόμα, πως άκρως συγκινητική υπήρξε και η ανταπόκριση των γονέων των χορευτών του παιδικού και εφηβικού χορευτικού τμήματος του Συλλόγου καθώς και των μελών της ομάδας αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού «Πολύκαρπος Μπλέτσας», τόσο κατά το στάδιο της προετοιμασίας όσο και για τη γενικότερη παρουσία στην εκπομπή, ενώ ήταν οι ίδιοι που, ομού και με τα συμμετέχοντα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, επιβαρύνθηκαν και κάλυψαν εξ’ ολοκλήρου και το κόστος της μετάβασης και επιστροφής.
Μια άκρως αξιόλογη για όλους τους συμμετέχοντες εμπειρία, που για τους μικρούς χορευτές υπήρξε και πρωτόγνωρη και η οποία υποχρεώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να αναζητήσει τρόπους για ανάλογη ή και πιο δυναμική συνέχεια και παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πατρίδας μας, παρά τις δυσμενείς συγκυρίες της εποχής μας, τις οποίες ο Σύλλογος προσπαθεί να υπερκεράσει βασιζόμενος αποκλειστικά και μόνο στις δικές του δυνατότητες και στη στήριξη, υλική και ηθική, που από τα μέλη και τους φίλους του απολαμβάνει.
Να αναφερθεί, ακόμα, ότι με το τέλος της εκπομπής οι υπεύθυνοι αυτής απεύθυναν πρόταση προς το ΔΣ του Συλλόγου για τηλεοπτική κάλυψη εκδήλωσης αφιερωμένης στα Οξυώτικα νυχτέρια και τις συνήθειές τους, η οποία και έγινε μετά χαράς αποδεκτή.