Την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014 αντί της Κυριακής 16 Νοεμβρίου θα γιορτάσει, τελικά, το έθιμο της «αποσπορίτσας» ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς. Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Συλλόγου για την αναβίωση παλαιών εθίμων και συνηθειών του χωριού, η δε απόφαση για την αλλαγή στην ημερομηνία διοργάνωσής της ελήφθη προκειμένου αυτή να ενταχθεί σε γενικότερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου και λοιπών Συλλόγων της περιοχής.
Το έθιμο συνδέεται και με τον εορτασμό της γιορτής της Παναγίας τον ίδιο μήνα (Εισόδια της Θεοτόκου, 21 Νοεμβρίου), που σηματοδοτούσε και το πέρας της σποράς της φθινοπωρινής περιόδου, την ίδια δε ημέρα οι κάτοικοι του χωριού, όπως και αυτών της γύρω περιοχής, που σχεδόν όλοι ασχολούνταν με αγροτικές εργασίες, συνήθιζαν να βράζουν και να τρώνε δημητριακά, όπως στάρι και καλαμπόκι.
Όλα, λοιπόν, τα παραπάνω θα αναβιώσουν στην παραπάνω εκδήλωση του Συλλόγου, κατά την οποία κυρίαρχο ρόλο θα διαδραματίσουν και οι αφηγήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία Οξυωτών.
Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Οξυάς, με ώρα έναρξης την 10 : 30 περίπου και για την οποία θα καταβληθεί προσπάθεια να μαγνητοσκοπηθεί και να προβληθεί τηλεοπτικά, θα εμφανιστούν και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.
Προσκαλούνται όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν.