Προγραμματίστηκαν, με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου μας, οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες για το ερχόμενο καλοκαίρι, που έχουν ως εξής :

 

 

 

           – Την Κυριακή το πρωϊ, 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας ορειβατική δραστηριότητα, οι σχετικές λεπτομέρειες για την οποία θα ανακοινωθούν έγκαιρα.  

 

 

 

          – Την Τρίτη, 13 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί και πάλι φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ποδοσφαιρικών ομάδων Οξυάς και Δρακότρυπας, που διοργανώνεται  με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Ανάπλαση» του γειτονικού χωριού.

 

 

 

              Το Βράδυ της Παρασκευής, 16 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας ο καθιερωμένος ετήσιος καλοκαιρινός χορός του Συλλόγου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ζωντανή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, την επιμέλεια της οποίας ανέλαβε ο συγχωριανός μας Θωμάς Βούζας, που θα παίξει κλαρίνο και θα πλαισιωθεί από τους Τάσο Θάνο στο βιολί, Γιάννη Τσιάτσιο στο τραγούδι, κ.λ.π. . Η είσοδος καθορίστηκε στα δέκα ευρώ (10 €) και περιλαμβάνει φαγητό. Ανήλικοι μέχρι δώδεκα ετών θα εισέρχονται δωρεάν. Θα διεξαχθεί λαχειοφόρος με αξιόλογα δώρα και θα εμφανιστούν χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, που θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας.

 Ώρα έναρξης η 09 : 30 βραδινή. 

 

 

 

            – Το βράδυ της Πέμπτης, 22 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η 6η Γιορτή Αντιφωνικού Δημοτικού Τραγουδιού, στην οποία θα συμμετάσχει, όπως ανελλιπώς πράττει από το ξεκίνημά της, και ο Σύλλογός μας. Με απόφαση των διοργανωτών της, φέτος η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Δήμου μας, στο Μουζάκι.

 

 

 

             – Τέλος, την Κυριακή 25 Αυγούστου και ώρα 10 : 30, θα πραγματοποιηθεί  στο καφενείο της Αγίας Τριάδας η προβλεπόμενη από το Καταστατικό του Συλλόγου ετήσια Γενική Συνέλευση καθώς και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου για την επόμενη διετία.

 

 

 

     Για τυχόν αλλαγές που θα προκύψουν ή θα κριθούν αναγκαίες καθώς και για οτιδήποτε νεότερο, θα ακολουθήσει ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας αλλά και με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο.

 

 

 

Το ΔΣ του Λαογραφικού Αρχαιολογικού

και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς

 

 

 

 

 

 

     Για τις λοιπές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού στο χωριό μας

 

 

 

 

 

 

Τα Αηλιάτικα 2013 και το πανηγύρι του Αη – Λιά

 

 

 

 

 

 

     Μετά από συμφωνία των Διοικητικών Συμβουλίων των τριών Συλλόγων Οξυωτών και του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Οξυάς αποφασίστηκε για το προσεχές καλοκαίρι να μη γίνει η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια εκδήλωση χορού στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα Αηλιάτικα. Πρωταρχικό ρόλο στην απόφαση αυτή διαδραμάτισε το γεγονός της σύμπτωσης της εορτής του Προφήτη Ηλία με την ημέρα του Σαββάτου, 20 Ιουλίου 2013, οπότε και θεωρήθηκε σκόπιμο για φέτος όλες οι προσπάθειες να επικεντρωθούν στην οργάνωση και επιτυχία του  καθιερωμένου για την ημέρα αυτή μεγάλου παραδοσιακού πανηγυριού.

     Έτσι, όπως και κάθε χρόνο, το απόγευμα της παραμονής του Αη – Λια (Παρασκευή, 19 Ιουλίου) θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος εσπερινός στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία και το πρωϊ του Σαββάτου, 20 Ιουλίου,  θα γίνει η Θεία Λειτουργία  στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής και θα ακολουθήσει το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι.

 

 

 

Εκδήλωση χορού στο χώρο του μύλου στα Παλιάμπελα

 

 

 

 

 

 

      Γνωστοποιείται, επίσης, πως την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 η εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου θα διοργανώσει, όπως τα τελευταία χρόνια συνηθίζει, εκδήλωση χορού στο χώρο του μύλου και της δριστέλας στα Παλιάμπελα, με σκοπό την ανάδειξη αυτού του ιστορικού για το χωριό μας χώρου και την ανακατασκευή σταδιακά όλου του συγκροτήματος (ήδη ανακατασκευάστηκε και λειτουργεί η δριστέλα). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα παρατεθεί δωρεάν νηστίσιμο γεύμα.