Με τη διοργάνωση της καθιερωμένης εκδήλωσης του ετήσιου χορού του, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Αυγούστου, ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις του στην Οξυά ο Λαογραφικός Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού. 

    Η τύχη της εκδήλωσης κρίθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, αφού το απόγευμα της παραπάνω μέρας σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή ξέσπασαν ξαφνικές μπόρες αλλά, απ’  ότι διαπιστώθηκε, στην Οξυά  μάλλον … κρατούσε ομπρέλα.

  Δεδομένων, λοιπόν, των συγκυριών (γάμοι συγχωριανών, πένθος για αρκετούς συγχωριανούς) αλλά και των καιρικών συνθηκών, που σίγουρα απέτρεψαν πολλούς Οξυώτες από γειτονικές περιοχές να παραβρεθούν στην εκδήλωση, αυτή στέφθηκε, τελικά, με απόλυτη επιτυχία σε όλους τους τομείς.

     Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν χορευτικά τμήματα του Συλλόγου υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κου Τόμυ Ευθυμίου και μοιράστηκαν, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, παραδοσιακά εδέσματα του χωριού. Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε φέτος η λαχειοφόρος αγορά του Συλλόγου, με πολλά αξιόλογα δώρα, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις διανυκτερεύσεις στο νησί της Πάρου, που προσέφερε ο Σύλλογος, σε συνεργασία με το συγχωριανό μας Ηλία χρ. Μπλέτσα.

     Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Γιώργος Καραβίδας, ο οποίος αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του κόσμου και τη στήριξη των συγχωριανών προς το Σύλλογο, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Συλλόγου, που τον καταξίωσε ως έναν από τους πιο δραστήριους στην περιοχή.   

     Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μουζακίου κος Γιώργος Κωτσός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου κος Αθανάσιος Μπαλατσός, ο αντιδήμαρχος κος Ιωάννης Κουτσογιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι  Νίκος Ζαρνακούπης και Σοφία Τόλια, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οξυάς κος Δημήτρης Πάτας, ο τοπικός σύμβουλος κος Χρήστος Μπλέτσας, ο καταγόμενος από την Οξυά πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου κος Ηλίας Γκαραβέλας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πευκοφύτου κος Χαλίλης, οι κ.κ. Φάνης Γκαραβέλας και Αθανάσιος Τσιγαρίδας ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Οξυωτών Αθηνών, ο κος Σπύρος Πάτας ως εκπρόσωπος του Συλλόγου των εν Θεσσαλία Οξυωτών, η κα Αιμιλία Θεολόγη ως εκπρόσωπος του Λαογραφικού Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου «Οι Γόμφοι», η συμβολή του οποίου στη λειτουργία και εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου μας είναι καθοριστική.