Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου αναδείχθηκε η ομάδα του Γενικού Λυκείου Μουζακίου, που μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων και νικών,  επικράτησε και στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την 28 – 3- 2013 της αντίστοιχης ομάδας του Λυκείου Άργους με σκορ 2-0 και στέφθηκε έτσι πρωταθλήτρια Ελλάδας.  

 

 

   Τα δύο γκολ της νίκης πέτυχε για την ομάδα του Μουζακίου η Ντίνα Μπακοδήμου. Όπως είναι αναμενόμενο, η χαρά και η ικανοποίηση των κοριτσιών αλλά και των γονιών τους είναι μεγάλη. Εκ μέρους όλων των μελών του Συλλόγου μας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και ευχόμαστε καλή επιτυχία και για τη συνέχεια αλλά και ανάλογες σχολικές επιδόσεις. Η σύνθεση της ομάδας που κατέκτησε το τρόπαιο και μας έκανε όλους μας περήφανους είναι η εξής :  Λαμπρή Μπλέτσα, Κωνσταντίνα Μπακοδήμου, Κατερίνα Χορνόβα, Αναστασία Γκέκα, Αμαλία Γκέκα, Βασιλική-Μαρία Γκέκα, Ανδριάννα Μπαλατσούκα, Άννα-Μαρία Μπλέτσα, Βάσω Παράσχη, Ξένια Δημητρίου, Αθανασία Πατσιαούρα, Ελευθερία Παπουτσή, Ευαγγελία Χύτα, Αγορίτσα Χύτα,  Γεωργία Γκαραβέλα, Κατερίνα Καλλιώρα, Ευρύκλεια Ζήση.

Προπονητής ο Θανάσης Δεληγιάννης.

 

 

    Έντονη είναι στην ομάδα η παρουσία της Οξυάς, αφού οι Γκέκα Βασιλική-Μαρία, Γκέκα Αμαλία, Γκέκα Αναστασία, Άννα-Μαρία Μπλέτσα, Λαμπρή Μπλέτσα και Γεωργία Γκαραβέλα κατάγονται από την Οξυά. Μαζί με τα κορίτσια ήταν και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του ΓΕΛ Μουζακίου, που οργάνωσε εκδρομή στην Ελευσίνα ενώ κοντά στην προσπάθειά τους ήταν και πολλοί φίλοι και συγγενείς των κοριτσιών, που αναχώρησαν με τρία λεωφορεία τα ξημερώματα της Πέμπτης για το μεγάλο τελικό.

   Η κατάκτηση της πρώτης θέσης σημαίνει και διεθνής συμμετοχή για τις μαθήτριες ΓΕΛ Μουζακίου που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Μαθητικούς Αγώνες στο Μπορντώ της Γαλλίας.

 

 

     Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε ολόκληρη την ομάδα, που μας γέμισε, πραγματικά, με περηφάνια. 

 

 

Το ΔΣ του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και

Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς