Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος, στις 17 Αυγούστου 2011 στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας η ετήσια χοροεσπερίδα του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού, Πολιτιστικού  Συλλόγου Οξυάς. 

 

 

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Οξυώτες από κάθε γωνιά του χωριού, που απόλαυσαν ένα γνήσιο παραδοσιακό Οξυώτικο γλέντι.  

 

 

    Ο Σύλλογος προσέφερε και για φέτος δωρεάν στους παρευρισκόμενους τοπικά παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα, παραγωγής του χωριού. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσαν η χορευτική ομάδα γυναικών του Συλλόγου με τις παραδοσιακές τοπικές ενδυμασίες, που απέδωσε χορούς και τραγούδια του χωριού αλλά και τα υπόλοιπα νεοσύστατα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου (παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων), που με την παρουσία τους δημιούργησαν μια ξεχωριστή και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Συλλόγου ατμόσφαιρα, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

 

 

   Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάιος Φροξυλιάς, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Μουζακίου κα Γλυκερία Βλαχογιάννη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ζαρνακούπης, Μπαλατσός, Ντόντος και Σοφία Τόλια, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οξυάς Δημήτρης Πάτας καθώς και εκπρόσωποι λοιπών Συλλόγων και φορέων.   

 

 

  Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Δ. Καραβίδας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία και τη συμπαράσταση των Οξυωτών σε όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου και αναφέρθηκε στο έργο και στις πρωτοβουλίες του Συλλόγου για την ανάδειξη και  προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς του χωριού αλλά και των προβλημάτων που αυτό αντιμετωπίζει.