Πραγματοποιήθηκε το πρωϊ της Κυριακής 26 Αυγούστου στην έδρα  του Συλλόγου η προγραμματισμένη ετήσια Γενική Συνέλευση αυτού.

Κατά τη σχετική  συνεδρίαση συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα του Συλλόγου κατά την προηγούμενη περίοδο καθώς και ο οικονομικός απολογισμός, ενώ ακολούθησε επικοδομητική συζήτηση μεταξύ των παραβρισκόμενων μελών και για διάφορα άλλα ζητήματα του Συλλόγου.

Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί όλα τα μέλη που παραβρέθηκαν.

 Παρακάτω παρατίθενται αναλυτικά ο απολογισμός του ΔΣ του Συλλόγου και η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

  

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΌ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

 

 

 

<!–[if !supportLists]–>*     <!–[endif]–>Συνεχίστηκε με επιτυχία η έκδοση της εφημερίδας του Συλλόγου μας με τίτλο «Το χωριό μου …..Η ΟΞΥΑ», η λειτουργία της ιστοσελίδας μας (www.oxyakarditsas.gr) αλλά και όλων των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου. 

<!–[if !supportLists]–>*     <!–[endif]–>Συνεχίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς του χωριού μας μέσα από εκδηλώσεις στις οποίες ο Σύλλογος προσκλήθηκε και συμμετείχε με την χορευτική ομάδα – χορωδία ανδρών και γυναικών, όπως το  Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών απ’ όλη την Ελλάδα, που για τριακοστή συνεχόμενη φορά οργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης καθώς και η γιορτή δημοτικού τραγουδιού που πέρυσι είχε οργανωθεί στο χωριό μας και φέτος στο Μορφοβούνι Καρδίτσας και στην οποία ο Σύλλογός μας συμμετείχε για πέμπτη συνεχόμενη φορά με άριστες εντυπώσεις.

     Ο Σύλλογος μας προσκλήθηκε, επίσης, και συμμετείχε με την ίδια ομάδα σε συνάντηση χορευτικών απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα στις 23 Ιουνίου 2012, ενώ δέχθηκε ήδη πρόσκληση να εμφανιστεί προσεχώς και σε άλλη παρόμοια εκδήλωση στην Αθήνα, όπου και θα παραβρεθεί, αν ξεπεραστούν τα όποια οικονομικά εμπόδια.

      Να πούμε εδώ πως η συμμετοχή μας στις παραπάνω εκδηλώσεις και η προετοιμασία μας γι’ αυτές κατά το μεγαλύτερο μέρος τους δε συνεπάγονται κόστος για το Σύλλογο, αφού οι αντίστοιχες δαπάνες καλύπτονται είτε από τους διοργανωτές που μας προσκαλούν είτε από τους ίδιους τους συμμετέχοντες είτε και από προσφορές συγχωριανών μας. Το όποιο κόστος, λοιπόν, από τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι είτε μηδενικό είτε περιορισμένο στο ελάχιστο δυνατό.   

<!–[if !supportLists]–>*     <!–[endif]–>Οργανώθηκε στο δημοτικό σχολείο του κέντρου του χωριού εκδήλωση με θέμα τα παλιά νυχτέρια στο χωριό μας, ως μέρος της προσπάθειας που ο Σύλλογός μας καταβάλει για να διατηρήσει και να μεταδώσει όσα στοιχεία από την ιστορία, την παράδοση και τη λαογραφία του χωριού είναι δυνατό. Ο Σύλλογος προτίθεται να συνεχίσει να οργανώνει παρόμοιες εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία του χωριού.

<!–[if !supportLists]–>*     <!–[endif]–>Οργανώθηκαν, επίσης, διάφορες άλλες εκδηλώσεις, όπως ορειβατικές δραστηριότητες,  ποδοσφαιρικές συναντήσεις, κ.λ.π., με σκοπό τη γνωριμία των συγχωριανών μας και κυρίως των νέων, την ψυχαγωγία τους, την επαφή με τη φύση, κ.λ.π..

<!–[if !supportLists]–>*     <!–[endif]–>Συνεχίστηκε η συγκέντρωση παλαιών αντικειμένων του χωριού με σκοπό τη δημιουργία λαογραφικού μουσείου, υποχρέωση που απορρέει και από το Καταστατικό του Συλλόγου. Ο αριθμός και τα είδη των αντικειμένων που συγκεντρώθηκαν κρίνονται ικανοποιητικά και παρέχουν στο Σύλλογο τη δυνατότητα να προβεί σε έναρξη λειτουργίας και εγκαίνια έκθεσης λαογραφικών αντικειμένων  του χωριού της Οξυάς, η οποία και προγραμματίζεται για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.  

<!–[if !supportLists]–>*     <!–[endif]–>Πραγματοποιήθηκαν, όπως κάθε χρόνο οι κοινές με τους υπόλοιπους Συλλόγους Οξυωτών εκδηλώσεις, όπως ο αποκριάτικος χορός και τα Αηλιάτικα 2012, ενώ οργανώθηκε με επιτυχία και ο καθιερωμένος ετήσιος χορός του Συλλόγου. .

<!–[if !supportLists]–>*     <!–[endif]–>Γράφτηκαν οκτώ (8) νέα μέλη, με τον συνολικό αριθμό των μελών του Συλλόγου να ανέρχεται σήμερα στα τριακόσια εβδομήντα εννέα (379).   

<!–[if !supportLists]–>*     <!–[endif]–>Μετά από σχετική πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου αναλήφθηκε πρωτοβουλία, σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους Συλλόγους Οξυωτών, για την εφαρμογή και στο χωριό μας του προγράμματος «χτίζουμε μαζί τη νέα ύπαιθρο», που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε απόδημους και όχι μόνο συγχωριανούς μας, να αναπτύξουν διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χωριό μας, βοηθώντας έτσι και στην ανάπτυξή του.  

<!–[if !supportLists]–>*     <!–[endif]–>Αναπτύχθηκαν, στα πλαίσια πάντα όσων από το Καταστατικό μας καθορίζονται, πρωτοβουλίες και συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και πρόσωπα για γενικότερα ζητήματα που αφορούν το Σύλλογο και το χωριό, όπως :

<!–[if !supportLists]–>         <!–[endif]–>Την κατάσταση του οδικού δικτύου και η ανάγκη της οδικής ένωσης του χωριού

<!–[if !supportLists]–>         <!–[endif]–>Τη δημιουργία χώρων για αναψυχή και αθλοπαιδιές

<!–[if !supportLists]–>         <!–[endif]–>Την προστασία και ανάδειξη μνημείων του χωριού, όπως το πέτρινο γεφύρι στη θέση Κορψιά στο Παλαιοχώρι

<!–[if !supportLists]–>         <!–[endif]–>Την κατασκευή υποσταθμού της ΔΕΗ στη θέση «Διάσελο – Προφήτης Ηλίας» του χωριού μας – ως συνοδό έργο του αιολικού πάρκου Δρακότρυπας καθώς και μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών με τη χρήση των νερών του ποταμού και ρεμάτων του χωριού μας, για τα οποία έχουν εκδοθεί ήδη οι σχετικές άδειες από τη αρμόδια Αρχή Ρυθμιστικής Ενέργειας (ΡΑΕ). Για τις περιπτώσεις αυτές ο Σύλλογός μας έχει ζητήσει από το Δήμο και την Τοπική Κοινότητα Οξυάς να παρασχεθεί σχετική ενημέρωση προς όλους μας, καθόσον εκτιμάται πως τα αντίστοιχα έργα θα επηρεάσουν καθοριστικά την τύχη και την πορεία του χωριού μας. 

<!–[if !supportLists]–>*     <!–[endif]–>Τέλος, θα θέλαμε να προσθέσουμε πως όλες οι δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας αναπτύσσονται πάντα στα πλαίσια της εξασφάλισης και της ενότητας του χωριού μας, στόχος για τον οποίο ως Σύλλογος προσπαθούμε και πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στο μέτρο του δυνατού. Για την πλήρη, ωστόσο, επίτευξη του στόχου αυτού θεωρούμε καθοριστική και απαραίτητη τη συμβολή όλων των συγχωριανών μας.

   

 

    ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Για την περίοδο από 21 -8- 2011 μέχρι και 25 -8-2012

 

 

(Για τα ποσά που θα αναφερθούν έχουν παραληφθεί οι δεκαδικοί αριθμοί)

 

 

Καθαρό υπόλοιπο την 21 – 8- 2011:  ………………………………….…1.868 €

 

 

ΈΣΟΔΑ από 21- 8-2011 μέχρι 31-12-2011 από:

 

                              Συνδρομές-εγγραφές μελών:…………………………. 940 €

 

 

                  ΣΥΝΟΛΟ εσόδων από 21- 8-2011 μέχρι 31-12-2011 :  …..     940 €

 

 

                 ΣΥΝΟΛΟ  καθαρού υπολοίπου την 21-8-2011 και   εσόδωναπό 21-8-2011 μέχρι 31-12-201  : ……………………….…… 2.808 €

 

 

ΈΞΟΔΑ από 21-8-2011 μέχρι 31-12-2011 για :

 

        -Δαπάνη λειτουργίας χορευτικών, αμοιβή

 

         χοροδιδασκάλου, παιδικός Χριστουγεννιάτικος χορός,

 

         κοινόχρηστα αίθουσας διδασκαλίας χορών, κ.λ.π. :  ………………  522 €

 

        -Ταχυδρομικές αποστολές εφημερίδας, επιστολών, κλπ..:…….…     139 €

 

        -Οργάνωση εκδηλώσεων και λοιπές υποχρεώσεις Συλλόγου (όπως  κατάθεση στεφάνων, κ.λ.π.): …………………………   …..  227 €

 

        – Αναλώσιμα Η/Υ,  φωτογραφίες, φωτοαντίγραφα: ………………   112 €

 

        -Τηλέφωνα, ενοίκιο ιστοσελίδας και λοιπές δαπάνες διαχείρισης           και λειτουργίας αυτής :                         …………………………… 312  

 

 

                     ΣΥΝΟΛΟ εξόδων  από 21-8-2011 μέχρι 31-12-2011 : ….1.312 €

 

                                   

 

                                   Καθαρό υπόλοιπο την 31-12-2011:  ……………1.496 €

 

      

 

      Από αυτά, την 31 -12- 2011, ήταν στην τράπεζα το ποσό των 1.333 € και κρατούσε ο ταμίας 163  .

 

 

                                                 ΕΤΟΣ 2012

 

     

 

    Υπόλοιπο από χρήσηέτους 2011  …………………………….…. 1.496 €

 

 

ΕΣΟΔΑ από 1-1-2012 μέχρι και 25-8-2012 από :

 

 

                -Εγγραφές- συνδρομές μελών : ……………………………         860 €

 

                -Κοινός χορός Οξυωτών ………..:……………………………     250 €

 

                -Χορός στην έδρα του Συλλόγου την 17-8-2012 (Κάρτες   εισόδου και λαχειοφόρος):  ……………………..…………………….    2.825 €

 

 

ΣΥΝΟΛΟ εσόδων από 1-1-2012μέχρι και 25-8-2012 : …… 3.935 €

 

 

ΣΥΝΟΛΟ  καθαρού υπολοίπου την 31-12-2011 και εσόδων από 1-1-2012 μέχρι και  25-8-2012: ………….……………….   5.431 €

 

 

ΕΞΟΔΑ από 1-1-2012 μέχρι 25-8-2012 για :

 

 

         – Δαπάνη λειτουργίας χορευτικών, αμοιβή χοροδιδασκάλου, παιδικός Χριστουγεννιάτικος χορός, κοινόχρηστα αίθουσας διδασκαλίας

 

χορών, κ.λ.π. :  ……………………………………………..……………..  516 €

 

        -Ταχυδρομικές αποστολές εφημερίδας, επιστολών, κλπ..:…….…     163 €

 

        -Οργάνωση εκδηλώσεων και λοιπές υποχρεώσεις Συλλόγου          (όπως κατάθεση στεφάνων, κ.λ.π.): ……………………………….  242 €

 

        – Αναλώσιμα Η/Υ,  φωτογραφίες, φωτοαντίγραφα: ………………   123 €

 

        -Τηλέφωνα, ενοίκιο ιστοσελίδας και λοιπές δαπάνες διαχείρισης           και λειτουργίας αυτής :   ……………..…………………………… 300 

 

<!–[if !supportLists]–>     <!–[endif]–>Έξοδα χορού στην έδρα του Συλλόγου την 17-8-2012 (εστίαση, ορχήστρα, δώρα λαχειοφόρου, εκτύπωση καρτών και λαχνών, κ.λ.π.) :  2.750 €

 

                        

 

                     ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ από 1-1-2012μέχρι 25-8-2012:         4.090 €

 

 

                     ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ την 26-8-2012:                   1. 341 €       

 

                                   

 

        Από αυτά, υπάρχουν κατατεθειμένα στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου 1.092 € και στα χέρια του ταμία του Συλλόγου βρίσκεται το ποσό των  249 € .

                               Από το ΔΣ του Συλλόγου