Πραγματοποιήθηκαν και φέτος στο χωριό μας, με συνεργασία του  εκκλησιαστικού συμβουλίου του Αγίου Δημητρίου και των Συλλόγων Οξυωτών, οι εκδηλώσεις για το 3ο αντάμωμα και τα Αηλιάτικα, 2011, που για φέτος συνέπεσαν, προς διευκόλυνση των απόδημων, κυρίως, Οξυωτών. 

  Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο χώρο της Αγίας Κυριακής Οξυάς και περιλάμβαναν εκδήλωση χορού το πρωϊ  της 18ηςΙουλίου, όπου εμφανίστηκαν χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς καθώς και του Συλλόγου των εν Θεσσαλία Οξυωτών με έδρα τη Ν. Αγχίαλο, παρουσιάζοντας χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

  Ακολούθησε,  τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, βραδιά ποικίλης μουσικής ενώ το απόγευμα της επόμενης μέρας, 19 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Μέγας Εσπερινός στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία και το βράδυ της ίδιας μέρας οι Οξυώτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια καταξιωμένη θεατρική παράσταση με το θίασο του Δημήτρη Ρήττα και το έργο «Τι έγινε με το θέμα μ’ κε Υπουργέ».

    Τέλος, το πρωϊ της Τετάρτης, 20 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και το παραδοσιακό πανηγύρι του Αη – Λιά.