Η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015 και τις παρακολούθησαν πλήθος Οξυωτών, μελών και μη του Συλλόγου.
Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο παρουσίασε στα μέλη του Συλλόγου τον απολογισμό και τα πεπραγμένα της περασμένης διετίας καθώς και την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, με αναλυτικά τα οικονομικά δεδομένα του Συλλόγου, τα οποία και εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Ακολούθησε κατάθεση, από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, ψηφίσματος για τα σχεδιαζόμενα στο χωριό της Οξυάς έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (υδροηλεκτρικά, ανεμογεννήτριες), με το οποίο και εκφράζονταν η αντίθεση του Συλλόγου στην ανάπτυξή τους και το οποίο, με εξαίρεση μεμονωμένες αντιδράσεις συγκεκριμένων προσώπων, εγκρίθηκε επίσης από τα παριστάμενα μέλη.
Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του Συλλόγου για την επόμενη διετία. Ψήφισαν ογδόντα (80) άτομα και έλαβαν :
α. Για το Διοικητικό Συμβούλιο (κατά σειρά ψήφων) : Καραβίδας Γεώργιος του Δημητρίου (70 ψήφοι), Γκαραβέλας Χρήστος του Βασιλείου (64 ψήφοι), Γκέκας Κων/νος του Χρήστου (52ψήφοι), Πάτας Ηλίας του Πέτρου (42 ψήφοι), Τρίμμη – Πάτα Εύη του Χρήστου (31 ψήφοι), Χαλίλης Ηλίας του Κων/νου (19 ψήφοι), Μπλέτσας Νικόλαος του Χρήστου (18 ψήφοι), οι οποίοι και εκλέγονται ως τακτικά μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, και Ανδριάς Παναγιώτης του Χρήστου (16 ψήφοι), Κουτσικουρής Ευάγγελος του Λάμπρου (11 ψήφοι), Πάτας Γρηγόριος του Δημητρίου (4 ψήφοι), που αποτελούν τα αναπληρωματικά μέλη.
β. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή (κατά σειρά ψήφων) : Σερίφη Ελένη του Ηλία (37 ψήφοι), Γκέκας Νικόλαος του Αντώνιου (36 ψήφοι), Βαϊράμης Δημήτριος του Γεωργίου (24 ψήφοι), που εκλέγονται ως τα τακτικά μέλη, και Λύτρας Κων/νος του Στέφανου (23 ψήφοι), Καραβίδας Απόστολος του Ηλίας (20 ψήφοι), που αποτελούν τα αναπληρωματικά μέλη.
Ήδη, το βράδυ της Δευτέρας, 24 Αυγούστου συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και έχει ως εξής : Πρόεδρος ο Καραβίδας Γεώργιος του Δημητρίου, Αντιπρόεδρος ο Γκαραβέλας Χρήστος του Βασιλείου, Γραμματέας η Τρίμμη – Πάτα Εύη του Χρήστου, Ταμίας ο Πάτας Ηλίας του Πέτρου και ειδικοί σύμβουλοι οι Γκέκας Κων/νος του Χρήστου, Χαλίλης Ηλίας του Κων/νου και Μπλέτσας Νικόλαος του Χρήστου.
Το απερχόμενο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστούν θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στις σχετικές διαδικασίες, τόσο για τη συμμετοχή τους, όσο και για την εμπιστοσύνη τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

v  «Συνεχίστηκε με επιτυχία η έκδοση της εφημερίδας του Συλλόγου μας με τίτλο «Το χωριό μου …..Η ΟΞΥΑ», η λειτουργία της ιστοσελίδας μας (www.oxyakarditsas.gr) αλλά και όλων των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου. 

v  Συμμετοχή του Συλλόγου μας με την ομάδα αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού «Πολύκαρπος Μπλέτσας» και τα υπόλοιπα νεανικά χορευτικά τμήματα σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, κ.λ.π., με σκοπό την προβολή του χωριού μας και των ηθών και εθίμων του. Πιο πρόσφατες εμφανίσεις η τηλεοπτική εκπομπή «Αναζητώντας τις ρίζες μας» της Θεσσαλικής Τηλεόρασης,  η διεθνής γιορτή «Καραϊσκάκεια» 2015 στην Καρδίτσα, η 8η Γιορτή αντιφωνικού τραγουδιού στο Θραψίμι, οι εκδηλώσεις του πολιτιστικού Συλλόγου Μελενικιτσίου Σερρών, όπου μεταβήκαμε μετά από σχετική πρόσκληση, κ.λ.π.

v  Οργάνωση στο χωριό μας, το καλοκαίρι του 2014, με κύρια ευθύνη του Συλλόγου μας και με την εθελοντική συμμετοχή και βοήθεια πολλών συγχωριανών μας, της 7ηςΓιορτής Αντιφωνικού Δημοτικού τραγουδιού, στην οποία συμμετείχαν Σύλλογοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας, με εξαιρετικά αποτελέσματα για την προβολή του χωριού και του Συλλόγου μας.  

v  Ξεκίνησε από το Σύλλογό μας, από τον Οκτώβριο του 2013 και, πλέον, καθιερώνεται η οργάνωση επιμνημόσυνης δέησης υπέρ πεσόντων του χωριού της Οξυάς, η οποία τελείται στον οικισμό Πλατάνια του χωριού μας, γενέτειρα του πρώτου πεσόντα από το νομό Καρδίτσας στον πόλεμο του 1940. Από φέτος και μετά από σχετικές ενέργειες του Συλλόγου μας, η συγκεκριμένη εκδήλωση θα συνδιοργανώνεται με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

v  Συνεχίστηκε η προσπάθεια για την αναβίωση παλαιών εθίμων και συνηθειών του χωριού μας, με την οργάνωση στην έδρα του Συλλόγου ειδικών εκδηλώσεων, όπως το έθιμο της «αποσπορίτσας», προετοιμασίες για το Χειμώνα, κ.λ.π.. Οι εκδηλώσεις αυτές, που προβλήθηκαν και τηλεοπτικά, εμφανίστηκαν και τα χορευτικά του Συλλόγου.   

v  Οργανώθηκαν Χριστουγεννιάτικες γιορτές για τα παιδιά και τους νέους των χορευτικών τμημάτων, στην οποία μοιράστηκαν και συμβολικά Χριστουγεννιάτικα δώρα.

v  Οργανώθηκαν, με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, θεατρικές παραστάσεις στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας και στο χώρο της Αγίας Κυριακής, που σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία.  

v  Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία οι χειμερινές εκδηλώσεις χορού του Συλλόγου, στο κέντρο ΕΝΑΣΤΡΟΝ, στο Μαυρομάτι.    

v  Εμπλουτίστηκε με πολλά ακόμα νέα αντικείμενα το Ιστορικό, Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Οξυάς, που λειτουργεί στην έδρα μας, μετά από σχετικέ για το σκοπό αυτό ενέργειες των μελών του ΔΣ του Συλλόγου και τη συγκινητική ανταπόκριση πολλών συγχωριανών μας. Παράλληλα επισκευάστηκε και εξωραϊστηκε το κτήριο, το οποίο όμως θεωρείται πολύ μικρό για να ανταποκριθεί, πλέον, στις ανάγκες του Μουσείου. Για το λόγο αυτό έγινε υπενθύμιση των αλλεπάλληλων  αιτημάτων που από το έτος 2005 και μετά ο Σύλλογός μας έχει καταθέσει προς το Δήμο Μουζακίου για την παραχώρηση της χρήσης του κτηρίου του πρώην δημοτικού σχολείου μοναστηρίου Οξυάς, προκειμένου να αξιοποιηθεί κατάλληλα για τον παραπάνω σκοπό, χωρίς, ωστόσο, να διαταραχθεί και η χρήση του ως εκλογικού κέντρου.

v  Ζητήθηκε αρμοδίως η παραχώρηση του κτηρίου του πρώην δημοτικού σχολείου Παλαιοχωρίου Οξυάς, προκειμένου να αξιοποιηθεί από το Σύλλογό μας ως χώρος εκθεμάτων της αγροτικής ζωής των Οξυωτών. Μέχρι στιγμής έχει ληφθεί θετική απόφαση από το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου και αναμένονται οι παραπέρα ενέργειες.

v  Οργανώθηκαν διάφορες άλλες εκδηλώσεις, όπως η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας, την οποία ο Σύλλογος έχει καθιερώσει να γιορτάζεται στο χωριό, ορειβατικές δραστηριότητες με σκοπό τη γνωριμία και την επαφή των συγχωριανών μας με το φυσικό περιβάλλον του χωριού μας και την ιστορία του, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών, φιλικές ποδοσφαιρικές συναντήσεις για την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων συγχωριανών μας φίλων του αθλήματος, κ.λ.π..

v  Οργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία και με την καθοριστική συμμετοχή και του Συλλόγου μας, τον περασμένο Ιούνιο, στο Περτούλι Τρικάλων, διημερίδα με θέμα την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών της περιοχής μας. Η διημερίδα οργανώθηκε από το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, στο οποίο ο Σύλλογός μας είναι ιδρυτικό μέλος, ενώ δια του προέδρου του συμμετέχει και στη διοίκηση του συγκεκριμένου φορέα.

v  Ιδρύθηκε στην Καρδίτσα το «Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων», στο οποίο συμμετέχει, με βάση σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, και ο Σύλλογός μας.     

v  Πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και οι καλοκαιρινοί χοροί, του Συλλόγου μας, στην έδρα του, το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας. Επισημαίνεται ότι φέτος ο καλοκαιρινός χορός του Συλλόγου οργανώθηκε με βάση την εθελοντική συνεισφορά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και πολλών ακόμα συγχωριανών μας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

v  Γράφτηκαν είκοσι τρία (23) νέα μέλη, με τον συνολικό αριθμό των μελών του Συλλόγου να ανέρχεται σήμερα στα τετρακόσια δεκαεννέα (419).   

v Με αφορμή την αδειοδότηση κατασκευής στο χωριό μας τριών «μικρών» υδροηλεκτρικών εργοστασίων, για τα δύο εκ των οποίων  η αντίστοιχη διαδικασία βρίσκεται σε τελικό, σχεδόν, στάδιο και δεδομένης της απουσίας στο χωριό μας οποιασδήποτε διαβούλευσης ή ενημέρωσης όλων μας για το θέμα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε κατά πλειοψηφία και πραγματοποίησε την 9 Νοεμβρίου 2014 στο κέντρο του χωριού της Οξυάς, ενημερωτική συγκέντρωση μόνιμων και μη κατοίκων του χωριού, στους οποίους και ανέπτυξε όσα στοιχεία είχε μέχρι τότε στη διάθεσή του.  Στη συγκεκριμένη ενημέρωση είχαν προσκληθεί να προσέλθουν και να συμμετάσχουν και οι τοπικές αρχές, χωρίς, ωστόσο, αυτές να ανταποκριθούν. Είχε, επίσης, προσκληθεί να παραβρεθεί και να συμμετάσχει και εκπρόσωπος της μίας εκ των ενδιαφερόμενων ιδιωτικών εταιριών, ο οποίος, αν και αρχικά υποσχέθηκε πως θα είναι παρών, τελικά δήλωσε αδυναμία να παραβρίσκεται. Επισημαίνεται ότι μέχρι και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των Οξυωτών όχι μόνο δεν ήταν ενημερωμένη επαρκώς για τα σχεδιαζόμενα στο χωριό μας «μικρά υδροηλεκτρικά» και τις επιπτώσεις τους, αλλά δε γνώριζε καν την ύπαρξη τέτοιων σχεδίων.

           Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, θεωρώντας τούτο υποχρέωση   

      απορρέουσα από την αποστολή του αλλά και το Καταστατικό, άρχισε προσπάθεια συγκέντρωσης όσων στοιχείων ήταν δυνατό για τα συγκεκριμένα σχεδιαζόμενα έργα (υδροηλεκτρικά και ανεμογεννήτριες). Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν διαπιστώθηκε ότι (εδώ επισημαίνονται μόνο τα κυριότερα σημεία, στα πλαίσια της υποχρέωσης του ΔΣ για λογοδοσία στα μέλη του Συλλόγου και στο βαθμό που αυτό είναι απαραίτητο) :        

     Στο χωριό μας, λοιπόν, έχουν αδειοδοτηθεί τρία (!!!) μικρά (;) υδροηλεκτρικά, σ’ ένα ποτάμι μήκους έξι, περίπου, χιλιομέτρων….. Λίγο πιο πάνω (θέση «Αέρας – Αφεντικό» και «Προφήτης Ηλίας») σχεδιάζεται η εγκατάσταση και λειτουργία δύο αιολικών πάρκων. Εκ των πραγμάτων, οι συνέπειες όλων αυτών σωρευτικά, ακόμα και ως πολύ ήπιες να χαρακτηριστούν, είναι αδύνατο να μην επιφέρουν σημαντικότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον, τον υδρολογικό κύκλο ή στο οικοσύστημα γενικότερα της περιοχής, ενώ δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά ακόμα και για την ίδια τη μελλοντική ύπαρξη του χωριού μας. ….. 

    Για τα ίδια υδροηλεκτρικά – για τα δύο εκ των οποίων η σχετική αδειοδότηση βρίσκεται, όπως ήδη είπαμε,  σε τελικό στάδιο – δεν προηγήθηκε καμία διαχειριστική μελέτη. Οι μελέτες περιβαλλοντικών όρων, που συντάχθηκαν για τα ίδια έργα, παραδέχονται πλήθος περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην περιοχή καθώς και αρνητικές επιπτώσεις στη χλωρίδα και πανίδα του ποταμού, που όμως οι ίδιες τις βαφτίζουν ως «μη σημαντικές». Χρησιμοποιούνται και λαμβάνονται υπόψη για τις ανάγκες της αδειοδότησης των συγκεκριμένων έργων στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της περιοχής (π.χ. υδρολογικά στοιχεία από την περιοχή της … Μεσοχώρας Τρικάλων !!!) αλλά και στοιχεία παρωχημένων ετών (1976, κ.λ.π.). Οι τελευταίες μετρήσεις για  την ποσότητα των υδάτων του ποταμού πραγματοποιήθηκαν το έτος 2006 !!!   Πολλά κτήματα που αρδεύονται από το ποτάμι δε συμπεριλαμβάνονται για άρδευση στις μελέτες αλλά και γι’ αυτά που συμπεριλαμβάνονται δεν καθορίζεται και ούτε εξασφαλίζεται η ποσότητα νερού που χρειάζονται.

     Η εξυπηρέτηση τυχόν μελλοντικών αναγκών χρήσης του νερού,αποκλείεται, αφού τα «δικαιώματα» επί του νερού, ενός καθαρά δημόσιου και κοινού αγαθού, περιέρχονται ξεκάθαρα σε ιδιώτες, μέσω των «αδειών χρήσης νερού», που η πολιτεία πρόκειται να ή έχει ήδη χορηγήσει.      

     Οι σταθμοί για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται εντός ή πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο, παρατηρούμε μόνο γενικές αναφορές για δήθεν μη επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων χωρίς κανένα ενισχυτικό προς τούτο στοιχείο και παρά τις αντίθετες περί τούτου επισημάνσεις πολλών έγκριτων επιστημόνων. Η καθοριζόμενη ποσότητα της προβλεπόμενης από τις οικείες μελέτες οικολογικής παροχής κρίνεται ανεπαρκής για την εξασφάλιση νερού στην κοίτη του ποταμού και δεν πληροί τις προϋποθέσεις της ισχύουσας σήμερα νομοθεσίας. Ο αγωγός (μήκους τριών, περίπου, χιλιομέτρων) μεταφοράς – εκτροπής του νερού από το ποτάμι του χωριού μας – για το ένα από τα αδειοδοτηθέντα «μικρά» υδροηλεκτρικά – καταλήγει (οριακά) σε έδαφος όμορης Κοινότητας και όχι  εντός των ορίων του χωριού μας, χωρίς κανείς μας να έχει ενημερωθεί σχετικά και να δύναται να κατανοήσει τους αντίστοιχους λόγους. 

     Υπεύθυνη και ολοκληρωμένη από κάθε άποψη ενημέρωση των κατοίκων του χωριού (μόνιμων και μη) δεν έχει αρμοδίως πραγματοποιηθεί και αυτοί δεν έχουν εκφράσει τη γνώμη τους, όπως ο νόμος ορίζει. Μόνιμες θέσεις εργασίας, παρά τα εξαγγελθέντα, είναι απίθανο να υπάρξουν, μια και τα «έργα» θα λειτουργούν με πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο.

      Τα όποια αντισταθμιστικά και ανταποδοτικά οφέλη δεν έχουν προσδιοριστεί με σαφήνεια και ακρίβεια, ώστε να είναι δυνατή η σύγκρισή τους με τις δυσμενείς επιπτώσεις των σχεδιαζόμενων έργων  αλλά και με τα οφέλη από τυχόν άλλες μορφές ανάπτυξης του χωριού μας, όπως ο τουρισμός, η αγροτοκτηνοτροφία, οι νέες καλλιέργειες, κ.λ.π. , ενδεχόμενο το οποίο ουδόλως έχει εξετασθεί, η δε πιθανότητα μελλοντικής εφαρμογής τους αναμφίβολα θα επηρεαστεί ποικιλοτρόπως από την τυχόν προώθηση και λειτουργία έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην περιοχή μας. Επιπλέον, μετά από έρευνα στη σχετική νομοθεσία, διαπιστώθηκε πως τα όποια αντισταθμιστικά και ανταποδοτικά οφέλη από την ανάπτυξη των έργων Α.Π.Ε. στο χωριό μας, δεν κρίνονται ικανά να αντισταθμίσουν τις αντίστοιχες δυσμενείς επιπτώσεις και κυρίως την παραχώρηση χρήσης νερού σε ιδιώτες, τον περιορισμό ή και αποκλεισμό χρήσης νερού μελλοντικά, κ.λ.π. . Αξίζει, ακόμα, να αναφερθεί, πως με επιστολή της μια εκ των ενδιαφερόμενων επενδυτικών εταιριών για τα σχεδιαζόμενα στο χωριό μας υδροηλεκτρικά, παραδέχεται πως «προτίθεται» να συζητήσει με τις αρμόδιες αρχές το ζήτημα των αντισταθμιστικών και ανταποδοτικών ωφελημάτων για το χωριό μας, ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Ή ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του έργου ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ, ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΊΑΣ.

      Για τα ίδια σχεδιαζόμενα έργα πρέπει να αναφερθεί πως έχει παρέλθει το από το νόμο χρονικό διάστημα  των τριάντα (30) μηνών από την έκδοση των αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς να έχει εκδοθεί και η προβλεπόμενη άδεια εγκατάστασης στις ενδιαφερόμενες εταιρίες. Ως εκ τούτου, οι προαναφερόμενες άδειες παραγωγής ενέργειας έπρεπε να έχουν ανακληθεί από τις αρχές που τις χορήγησαν, χωρίς, όμως, τούτο να έχει γίνει και με τη διαδικασία αδειοδότησης των αντίστοιχων έργων να συνεχίζεται κανονικά. 

    Τέλος, με επιστολή της η μία εκ των ενδιαφερόμενων ανωτέρω εταιριών μας πληροφορεί ότι για τα έργα που σχεδιάζονται στο χωριό μας έχει προβεί από την πρώτη στιγμή σε ενημέρωση όλων των τοπικών αρχών, δηλαδή Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο Πρόεδρο χωριού.

    Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, με δεδομένο και ότι, όπως και ανωτέρω αναφέρθηκε, η διαδικασία αδειοδότησης των συγκεκριμένων έργων συνεχίζεται, έκρινε σκόπιμο να προβεί σε μια σειρά από ενέργειες για το θέμα των σχεδιαζόμενων στο χωριό μας υδροηλεκτρικών, όπως παρεμβάσεις στον τοπικό Τύπο, στην εφημερίδα και ιστοσελίδα του Συλλόγου αλλά και προς διάφορες αρχές και φορείς (Δήμο, Τοπική Κοινότητα, Δημοτικό Συμβούλιο, Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, κ.λ.π.). Στόχος αφενός η ανάκληση – για τους λόγους που προαναφέρθηκαν – όλων των αντίστοιχων αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και όλων των παρεπόμενων διοικητικών πράξεων και αφετέρου η αναστολή κάθε διαδικασίας αδειοδότησης των έργων αυτών, μέχρι  την  οργάνωση στο χωριό μας εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου και του Δήμου, φορείς που είναι και κατά νόμο αρμόδιοι αλλά και υπόχρεοι, «Λαϊκής Συνέλευσης» των κατοίκων του χωριού, σε χρόνο που θα επιτρέπει τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων αυτών. Στη συγκεκριμένη «Λαϊκή Συνέλευση», αφού προηγηθεί αρμοδίως κατάλληλη και εμπεριστατωμένη από κάθε πλευρά ενημέρωση για το θέμα των σχεδιαζόμενων στο χωριό μας «μικρών υδροηλεκτρικών» και «αιολικών» καθώς και σχετική με το ζήτημα συζήτηση,  να κληθούμε όλοι να εκφράσουμε τη γνώμη μας για την αναγκαιότητα και την ωφελιμότητά των έργων αυτών για το χωριό μας και για εμάς τους ίδιους.

       Για το χειρισμό του ζητήματος στο μέλλον το απερχόμενο ΔΣ καταθέτει προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση σχέδιο Ψηφίσματος.

       Σας ευχαριστούμε  και στη διάθεσή σας για τυχόν ερωτήσεις…..»

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του Συλλόγου για την περίοδο από 25 -8- 2014 μέχρι και 31-7-2015

 (Για τα ποσά που θα αναφερθούν έχουν παραληφθεί οι δεκαδικοί αριθμοί)

          Σύνολο εσόδων
την 25 – 8- 2014:  ………………             5.890 €

         Σύνολο εξόδων
την 25 – 8- 2014:  ……   ………             2.425 €

 

ΕΣΟΔΑ από 26 – 8 – 2014 μέχρι 31- 12 – 2014    από:

          Συνδρομές-εγγραφές
μελών:…………………..……                 605 €

 ΣΥΝΟΛΟ :        …………………………………………………………………     605 

 ΕΞΟΔΑ από 26 – 8-2014 μέχρι 31-12-2014   για :

          Δαπάνη
λειτουργίας χορευτικών, παιδικός Χριστουγεννιάτικος χορός,

         κοινόχρηστα αίθουσας
διδασκαλίας χορών, κ.λ.π. :  ……            110 €

        -Έκδοση και αποστολή
εφημερίδας,  άλλες ταχυδρομικές

          αποστολές κλπ..          :…….…….………………………………………     458 €

        – Οργάνωση 7ηςγιορτής αντιφωνικού τραγουδιού   ……….……  480 €

        -Υλικά για επισκευές στο
μουσείο και σε αίθουσα

            του σχολείου
μοναστηρίου      ………………………………         1080 €.

        – Αναλώσιμα Η/Υ,  φωτογραφίες, φωτοαντίγραφα, λοιπές

           Εκδηλώσεις,
κ.λ.π.  : …………………………..……………….…        223

        -Τηλέφωνα, ιστοσελίδα και
λοιπές δαπάνες διαχείρισης

          και λειτουργίας αυτής
:   ………………………………………………      90 €    

                     ΣΥΝΟΛΟ :    ……………..……………………………………  2.441 €

 Υπόλοιπο προηγούμενων ετών     …………………………..       914 €

 Καθαρό ποσό την 31-12-2014:    …………                        2.606 €

             Από αυτά, την 31 -12- 2014,
βρίσκονταν στην τράπεζα το ποσό των 2.400 € και κρατούσε ο ταμίας ποσό 206 €.

 ΕΤΟΣ 2015

    Υπόλοιπο από χρήση έτους 2014  …………….….                  2.606 €

          ΕΣΟΔΑ από
1-1-2015  μέχρι 31-7-2015 από :

                   Εγγραφές- συνδρομές μελών : ………………          1.310

                  Χειμερινή εκδήλωση στο Μουζάκι …..…………      2.610 €

                – Εισιτήρια για
μεταβάσεις σε
TRT, Σέρρες και εκδρομή

Συλλόγου  ……………………………………………                             1.750 € 

                     ΣΥΝΟΛΟ ……………………………………………..            5.670 €

 

     ΣΥΝΟΛΟ υπολοίπου
προηγούμενων ετών και εσόδων από 1-1-2015

     μέχρι και 31 – 7- 2015 
………………………..                 8.276 €                                                           

      ΕΞΟΔΑ από 1–1-2015 μέχρι
και 31 – 7 – 2015 για :

        -Δαπάνη λειτουργίας
χορευτικών, παιδικός Χριστουγεννιάτικος χορός,

         κοινόχρηστα αίθουσας
διδασκαλίας χορών, κ.λ.π. :     255 €

        -Έκδοση και αποστολή
εφημερίδας,  άλλες ταχυδρομικές

          αποστολές κλπ..:…….…………………………….……..         1.370 €

        – Έξοδα χειμερινού
χορού  ………………………….….     
  2. 265 €

        – Αναλώσιμα Η/Υ,  φωτογραφίες, φωτοαντίγραφα, λοιπές

           εκδηλώσεις,
κ.λ.π.  : ………………….…………………..
       189 €

        -Τηλέφωνα, internet,  ενοίκιο
ιστοσελίδας και λοιπές δαπάνες διαχείρισηςκαι λειτουργίας αυτής
:     ………….……       
     465 €                                                       

         Μετάβαση
χορευτικών σε εκδηλώσεις Μελενικιτσίου

Σερρών ……………………………………                     650 €  

         Εκδρομή    Συλλόγου        ….…                           800 €

         Μετάβαση σε TRT     ……………………….             300 

  ΣΥΝΟΛΟ………………………..…………………..     6.294 €

     ΚΑΘΑΡΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ για χρήση την 31 – 7- 2015   ..    1.982 €