Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία του φετινού αποκριάτικου χορού των Οξυωτών, που διοργανώθηκε από τον Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς στο κέντρο ΕΝΑΣΤΡΟΝ στο Μαυρομάτι του Δήμου Μουζακίου, το βράδυ του Σαββάτου 22-02-2014. Πολλοί Οξυώτες αλλά και φίλοι του Συλλόγου από την περιοχή αλλά και γειτονικούς νομούς έσπευσαν και απήλαυσαν ένα γνήσιο Οξυώτικο γλέντι, στο οποίο κυριάρχησε για ακόμα μία φορά ο σεβασμός στην παράδοση του χωριού και του τόπου. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από νωρίς ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που προσήλθαν αλλά αποχώρησαν, μη βρίσκοντας θέση.
Η ορχήστρα του Λάμπρου Σκάρλα (τραγούδι), με τον Γιώργο Μαυραντζά στο κλαρίνο, το Γιάννη Σούλτη στο βιολί, τη Λίτσα Μπρέλλα (τραγούδι) και τους άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες που τους συνόδευαν, δεν άργησε να σκορπίσει το κέφι, το οποίο κράτησε αμείωτο μέχρι και την 8η πρωϊνή της επόμενης μέρας.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Γιώργος Δ. Καραβίδας, που στο σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίηση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου για την ανταπόκριση των Οξυωτών και των φίλων τους στην πρόσκληση του Συλλόγου και τόνισε τη σημασία που η ανταπόκριση αυτή έχει για το Σύλλογο, αφού αποτελεί και την έμπρακτη συμπαράσταση στις προσπάθειές του, σε μια εποχή που και αυτή, ακόμα, η επιβίωση των Συλλόγων έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη. Ο ίδιος αναφέρθηκε επιγραμματικά και στο έργο του Συλλόγου, επισημαίνοντας πως αυτό προβάλει το χωριό και τις παραδόσεις του ενώ έχει καταστήσει και τον Σύλλογο ως έναν από τους πιο δραστήριους του νομού. Τόνισε, επίσης, ότι σε κάθε δραστηριότητα του Συλλόγου κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει και η ανάγκη για την εξασφάλιση της ενότητας των Οξυωτών, την οποία ο Σύλλογος προσπαθεί να υπερασπίζεται, επιδιώκοντας για το σκοπό αυτό τη συνεργασία με κάθε άλλο φορέα του χωριού, στα πλαίσια, πάντα, του αλληλοσεβασμού και της αλληλοκατανόησης. Τέλος, επισήμανε και τη σημασία των ατομικών προσπαθειών από ανθρώπους του χωριού, που με την έντονη συγγραφική δραστηριότητα την οποία αυτοί τελευταία αναπτύσσουν, καταγράφουν και οι ίδιοι και προβάλλουν ιστορικά στοιχεία του χωριού, απέναντι δε στη δραστηριότητα αυτή, όπως είπε, ο Σύλλογος προτίθεται να ανταποκριθεί κατάλληλα εν ευθέτω χρόνο.
Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, αποσπώντας τα άκρως θετικά σχόλια των παρευρισκόμενων.
Παραβρέθηκαν ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Οξυάς π. Σωτήριος Γκέκας, ο αντιπεριφερειάρχης κος Βασίλειος Τσιάκος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου κα Σοφία Τόλια (που μετέφερε και χαιρετισμό του απουσιάζοντος Δημάρχου κου Γεώργιου Κωτσού), ο δημοτικός σύμβουλος κος Νίκος Ζαρνακούπης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Οξυάς κος Δημήτρης Πάτας και ο αντιπρόεδρος κος Λάμπρος Ευθυμίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου κος Ηλίας Γκαραβέλας, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου εν Θεσσαλία Οξυωτών με έδρα τη Ν. Αγχίαλο κος Σπύρος Πάτας με σύσσωμο το υπόλοιπο ΔΣ του ίδιου Συλλόγου, ο αντιπρόεδρος του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου «Οι Γόμφοι» κος Δημήτρης Σέμπρος με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, η πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας «Η Καραγκούνα» κα Μαίρη Θεολόγη, η κα Αθηνά Σιδέρη από το «Θεσσαλικό Χοροστάσι» Καρδίτσας με αρκετούς από τους χορευτές του, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σμοκόβου κος Γιάννης Καραντάνας, μέλη του ΔΣ και χορευτές του Χορευτικού Ομίλου «Ο Ασκληπιός» από τα Τρίκαλα, εκπρόσωποι του Συλλόγου κτηνοτρόφων Μαυροματίου, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Δρακότρυπας «Η Ανάπλαση» κος Γιάννης Γλυνός με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Λαγκαδίου Ανθηρού Αργιθέας κος Νίκος Σέμπρος, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Μουζακίου και Παλαιομοναστήρου Τρικάλων, κ.λ.π. . Παρόντες, επίσης, ήταν και οι υποψήφιοι (επικεφαλής συνδυασμών) για το Δήμο Μουζακίου κος Θωμάς Καλαμπαλίκης και κα Παρασκευή Ντούρβα.