Οι εμφανίσεις της χορευτικής ομάδας ενηλίκων του Συλλόγου

 

 

 

 

   Πλούσιες και ποικίλες και για το φετινό καλοκαίρι οι  δραστηριότητες του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς, ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή – για έκτη συνεχόμενη φορά – στην καθιερωμένη πλέον πανθεσσαλική γιορτή δημοτικού τραγουδιού, που φέτος διοργανώθηκε στο Μουζάκι, όπου η εμφάνιση της χορευτικής ομάδας – χορωδίας του Συλλόγου, που τραγούδησε αντιφωνικά και χόρεψε παλιά παραδοσιακά τραγούδια του χωριού της Οξυάς και της γύρω περιοχής, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και άφησε πίσω της άριστες εντυπώσεις.  Το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου η ίδια ομάδα εμφανίστηκε και στην τοπική γιορτή κρεμμυδιού, που με επιτυχία διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στο Παλαιομονάστηρο Τρικάλων, αφήνοντας και εδώ ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις τόσο στους διοργανωτές, που της απεύθυναν τη σχετική πρόσκληση, όσο και στο κοινό, που την παρακολούθησε. 

 

 

 

 

Θεατρική παράσταση στην Οξυά

 

 

 

 

    Λίγες μέρες πριν τη συμμετοχή του στις παραπάνω εκδηλώσεις ο ίδιος Σύλλογος  – με τη συνεργασία της Περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας – οργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία στο χώρο της Αγίας Κυριακής Οξυάς, θεατρική παράσταση με το θέατρο «ΟΨΕΙΣ» και το θίασο του Παύλου Βησσαρίου, από το οποίο παρουσιάστηκε η κωμωδία «Ο προεστός του χωριού». Παρότι την ημερομηνία της παράστασης πολλοί Οξυώτες ήδη είχαν αναχωρήσει από το χωριό για τους τόπους μόνιμης διαμονής τους,  ο αριθμός των θεατών ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικός και όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις άκρως επιτυχημένες ερμηνείες των μελών του θιάσου, σε μια παράσταση που, ομολογουμένως, σκόρπισε άφθονο γέλιο σε όλους. Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι δήλωναν οι μόνιμοι, κυρίως ηλικιωμένοι, κάτοικοι του χωριού, στους οποίους σπάνια παρουσιάζεται η ευκαιρία για ανάλογη διασκέδαση.

 

 

      

 

 

Εκδήλωση χορού

 

 

 

 

    Κανονικά, επίσης, οργανώθηκε και φέτος η καθιερωμένη για κάθε καλοκαίρι εκδήλωση χορού του Συλλόγου, στην έδρα του, το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, με τη διασκέδαση να κρατά και εδώ μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, υπό τους ήχους της ορχήστρας παραδοσιακής δημοτικής μουσικής, που επιμελήθηκε ο Σύλλογος. Και η συγκεκριμένη εκδήλωση, πέρα από τη διασκέδαση που προσέφερε σε όσους παραβρέθηκαν, αποτέλεσε την αφορμή για συνάντηση των Οξυωτών, κυρίως μεταξύ αυτών που διαμένουν μακριά από το χωριό. Στην εκδήλωση εμφανίστηκε και το νεανικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, που, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου του κου Τόμυ Ευθυμίου, χόρεψε γνωστούς παραδοσιακούς χορούς.

 

 

      

 

 

Ορειβατική δραστηριότητα και φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας

 

 

 

 

    Να θυμίσουμε ότι, πριν τις παραπάνω εκδηλώσεις, ο ίδιος Σύλλογος Οξυάς είχε οργανώσει και για φέτος με επιτυχία την καθιερωμένη για κάθε χρόνο ορειβατική δραστηριότητα στην περιοχή του χωριού, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί συγχωριανοί ενώ, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο εκπολιτιστικό Σύλλογο του γειτονικού χωριού της Δρακότρυπας, οργανώθηκε και φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ομάδων – νέων και παλαιμάχων – των δύο χωριών, τον οποίο παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και . εύθυμη διάθεση πολλοί κάτοικοι των χωριών αυτών.

 

 

      

 

 

Αρχαιρεσίες για τη διετία 2013 – 2015

 

 

 

 

    Τέλος, την Κυριακή 25 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν και οι προβλεπόμενες από το Καταστατικό του Συλλόγου αρχαιρεσίες προς ανάδειξη των οργάνων διοίκησης αυτού για την επόμενη διετία 2013 – 2015. Μετά τις αρχαιρεσίες τα προαναφερόμενα όργανα έχουν συγκροτηθεί ως εξής :

 

 

Διοικητικό Συμβούλιο : Γιώργος Δ. Καραβίδας, πρόεδρος, Πολύκαρπος Κ. Μπλέτσας, αντιπρόεδρος,Τρίμμη – Πάτα Ευδοξία, γραμματέας, Νικόλαος Η. Σερίφης, ταμίας και Κων/νος Χ. Γκέκας, Χρήστος Β. Γκαραβέλας, Ευάγγελος Λ. Κουτσικουρής, ως μέλη. Αναπληρωματικά μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν οι Κατερίνα Αλ. Σαπουνά, Γιώργος Λ. Λίτρας και Ευθύμιος Στ. Ζήσης.Εξελεγκτική  Επιτροπή :   Παύλος Χ. Ζαρνακούπης, πρόεδρος, Λάμπρος Π. Πάτας και Δημήτριος Γ. Βαϊράμης τακτικά μέλη ενώ οι Παναγιώτης Χ. Ανδριάς και Τερψιθέα Ε. Χουρδάκη, εκλέχθηκαν ως αναπληρωματικοί.