Η παράσταση οργανώθηκε στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς, το βράδυ της Πέμπτης, 7 Αυγούστου και ώρα 09 : 00 βραδινή, στο χώρο του μοναστηρίου της Αγίας Τριάδας Οξυάς και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.
Παρά τις πραγματικές δυσκολίες που ακόμα και στην εποχή μας εξακολουθούν να υφίστανται και να αποτελούν πραγματική μάστιγα για την επικοινωνία μεταξύ των πολλών οικισμών του χωριού, πολλοί Οξυώτες από κάθε γωνιά της Οξυάς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου και κατέκλυσαν το χώρο του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πραγματικά την ξεκαρδιστική κωμωδία του Καρδιτσιώτη συγγραφέα θεατρικών έργων Δημήτρη Ρήτα «Του χωριού το κοινοβούλιο».
Το έργο, που άρεσε σε όλους τους θεατές, μικρούς και μεγάλους, έγραψε και σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Ρήτας και παρουσιάστηκε από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας. Μια θεατρική πολιτική σάτιρα, με στοιχεία της λαϊκής μας παράδοσης, άφθονο και αβίαστο γέλιο, χωρίς ύβρεις και χυδαιολογίες, μέσα από τις σκηνές του οποίου αναδεικνύονταν τα ήθη, έθιμα, η νοοτροπία, οι αντιλήψεις, ο χαρακτήρας και τα προβλήματα των απλών ανθρώπων της επαρχίας και, κυρίως, του ελληνικού χωριού.
Τη μουσική και τα τραγούδια επιμελήθηκε για ακόμη φορά ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος. Τα σκηνικά ήταν της Πιπίνας Μπατζιάκα, τα κουστούμια της Μαρίας Ρήτα ενώ τους ρόλους ερμήνευσαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Σωτήρης Μπακαρός, Γιάννης Μπακαρός, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου και Απόστολος Ρήτας,