Με αμείωτο το ενδιαφέρον των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του χωριού της Οξυάς συνεχίζεται το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού. Έτσι, τις μέχρι σήμερα ήδη με απόλυτη επιτυχία προγραμματισμένες εκδηλώσεις (συμμετοχή σε Καραϊσκάκεια, ορειβατική δραστηριότητα, θεατρική παράσταση, κ.λ.π.) διαδέχθηκαν η αναβίωση παλαιών παραδοσιακών παιχνιδιών αλλά και ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας με το γειτονικό χωριό της Δρακότρυπας.
Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 10 Αυγούστου και στο χώρο του παλαιού νερόμυλου στον οικισμό Παλαιάμπελα του χωριού της Οξυάς, πολλοί Οξυώτες ….. κάποιας ηλικίας, πλέον, θυμήθηκαν τα νιάτα τους, παίζοντας τα παιχνίδια που συνήθιζαν να παίζουν όταν ήταν παιδιά. Το πάθος και η προσήλωση στο παιχνίδι, που επέδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των εκπροσώπων της νέας γενιάς, που παρακολουθούσαν τα παιχνίδια και που δεν άργησαν να πάρουν τη σκυτάλη αλλά και τα ….σκήπτρα από τους μεγαλύτερους, προσαρμοζόμενοι πλήρως στις απαιτήσεις και τους κανόνες των παραδοσιακών παιχνιδιών. Απαίτηση όλων, ο Σύλλογος να επαναλάβει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, κάτι που οι παριστάμενοι εκπρόσωποι του ΔΣ υποσχέθηκαν πως θα πραγματοποιηθεί και μάλιστα με πιο οργανωμένο τρόπο, αντάξιο και του ενδιαφέροντος που επιδείχθηκε.
Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 11 Αυγούστου, σειρά είχε ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας με το γειτονικό χωριό της Δρακότρυπας. Η συγκεκριμένη, καθιερωμένη, πλέον, δραστηριότητα οργανώνεται κάθε χρόνο την ίδια χρονική περίοδο από τους πολιτιστικούς συλλόγους των δύο χωριών (Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς και ΜΕΣ Δρακότρυπας) και σκοπό έχει τη γνωριμία και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων – και ιδιαίτερα των νέων – των χωριών αυτών, στους οποίους και φιλοδοξεί ταυτόχρονα να παράσχει κάποιες στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς. Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά οι ομάδες της Δρακότρυπας (παιδιά και ενήλικες) κατάφεραν να ….σπάσουν την παράδοση και να επικρατήσουν των αντίστοιχων της Οξυάς. Ειδικής αναφοράς αξίζει η προσπάθεια των υπεύθυνων των δύο Συλλόγων αλλά και απλών μελών τους – κατοίκων των δύο χωριών για την οργάνωση και προετοιμασία του αγώνα, με τους υπεύθυνους του ΔΣ του Συλλόγου της Δρακότρυπας να «δίνουν το κάτι παραπάνω», ως φιλοξενούντες και την εκδήλωση.
Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου της Οξυάς θα συνεχιστεί με την καθιερωμένη ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση παραδοσιακού χορού στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, το βράδυ του Σαββάτου 16 Αυγούστου, ενώ θα ακολουθήσουν η εμφάνιση της ομάδας αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού του Συλλόγου στο αντάμωμα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών (Μορφοβούνι, βράδυ Σαββάτου 23 Αυγούστου) καθώς και η Γιορτή αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού και χορού, που θα πραγματοποιηθεί το πρωϊ της Κυριακής, 31 Αυγούστου, στο χώρο της Αγίας Κυριακής Οξυάς, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και με οικοδεσπότη και συνδιοργανωτή το Σύλλογο της Οξυάς.