Η συγκεκριμένη δραστηριότητα υλοποιήθηκε την Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015. Από νωρίς το πρωϊ πολλοί Οξυώτες, συγκεντρώθηκαν στο προσυμφωνημένο σημείο (Βρύσ’ Τουρκ’), προκειμένου να ξεκινήσει η πεζοπορία στο βουνό. Ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη οι Οξυώτισες και Οξυώτες νεαρής ηλικίας, που ανταποκρίθηκαν μαζικά στην πρόσκληση του Συλλόγου, γεγονός που φανερώνει και την απήχηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που ο Σύλλογος αυτός έχει καθιερώσει, μεταξύ πολλών άλλων, τα τελευταία χρόνια στο χωριό της Οξυάς.
Η πορεία διήρκησε τρεις ώρες και αρχικός προορισμός ήταν η θέση «Τύμπανος», μέσω των σημείων «Κερασούλα», «Κάναλος», κ.λ.π.. Η απερίγραπτης ομορφιάς διαδρομή και η φανταστική θέα εντυπωσίασαν τους νεότερους σε ηλικία ενώ στους μεγαλύτερους θύμισε μνήμες από τα δικά τους δύσκολα νεανικά χρόνια στο χωριό και τους αγώνες που έδιναν τότε για την επιβίωσή τους, με τις αντίστοιχες αφηγήσεις περιστατικών και ανάλογων βιωμάτων να έχουν τον πρώτο λόγο..
Από την τοποθεσία «Τύμπανος» οι πεζοπόροι Οξυώτες επιστρέφοντας για το χωριό, κατέληξαν στη θέση «Σταυρός» και από εκεί στο σημείο αφετηρίας (Βρύσ’ Τουρκ’). Δεύτερος, πλέον, προορισμός ο παλαιός νερόμυλος στον οικισμό «Παλιάμπελα», όπου ακολούθησε ανάπαυση και φαγητό. Τα Οξυώτικα παραδοσιακά παιχνίδια, στα οποία επιδόθηκαν αμέσως μετά όλοι οι εκεί παραβρισκόμενοι, ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους και υπενθύμισαν σε όλους αυτό που τόσο έχει λείψει στις μέρες μας και ιδιαίτερα από τους ανθρώπους της νέας γενιάς: Το παιχνίδι σε επαφή με τη φύση.
Τα παιχνίδια συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα, με τους νεότερους σε ηλικία να δείχνουν αναπάντεχο ενδιαφέρον αλλά και ικανότητα πλήρους και άμεσης αφομοίωσής τους.
Από το Σύλλογο ζητήθηκε να επαναλάβει τη δραστηριότητα και μάλιστα το συντομότερο δυνατό, αίτημα που τα παρόντα μέλη του ΔΣ, υποσχέθηκαν να θέσουν προς συζήτηση και υλοποίηση.