Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του Σαββάτου 16 Αυγούστου, στο μοναστήρι της Αγίας, έδρα του Συλλόγου, η καθιερωμένη καλοκαιρινή εκδήλωση χορού του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς.
Παρά τις δύσκολες συγκυρίες (οικονομική κρίση, γάμοι συγχωριανών αλλά και το πένθος που τελευταία σκιάζει το χωριό) πολλοί Οξυώτες απ’ όλο το χωριό τίμησαν την εκδήλωση, η οποία μπορεί να μην απέφερε οικονομικά οφέλη στο Σύλλογο, ήταν, όμως, μια ακόμη ευκαιρία για τους Οξυώτες που παραβρέθηκαν σ’ αυτή να ανταμώσουν για μία ακόμα φορά, διασκεδάζοντας μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, που, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους κου Τόμυ Ευθυμίου, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Γιώργος Καραβίδας, ο οποίος εξέφρασε και την ικανοποίησή του για τη στήριξη των συγχωριανών προς το Σύλλογο, ενώ αναφέρθηκε και στο σημαντικό έργο του Συλλόγου, που τον καταξίωσε ως έναν από τους πιο δραστήριους στην περιοχή.
Οι δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Συλλόγου συνεχίζονται με την εμφάνιση, το βράδυ του Σαββάτου 23 Αυγούστου, της ομάδας αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού στο αντάμωμα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου το βράδυ της Δευτέρας, 25 Αυγούστου και τη διοργάνωση στην Οξυά της 7ης Γιορτής αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού, την Κυριακή 31 Αυγούστου.