Άψογη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Λαογραφικός Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στο φεστιβάλ Θεσσαλών, που διοργανώθηκε στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη Αττικής υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη».

     Ο Σύλλογος της Οξυάς συμμετείχε με τη χορευτική ομάδα – χορωδία ανδρών και γυναικών μετά από πρόσκληση των διοργανωτών. Το πρόγραμμα του Συλλόγου ξεκίνησε με ποιμενικό σκοπό, που έπαιξε με τη φλογέρα του ο Οξυώτης Θεοφάνης Ράπτης. Ακολούθησε μικρό δρώμενο με τραγούδι της τάβλας από τη χορευτική ομάδα – χορωδία ανδρών και γυναικών του Συλλόγου και κατόπιν η ίδια ομάδα παρουσίασε χορούς και τραγούδια της Οξυάς, τραγουδώντας και χορεύοντας αντιφωνικά, χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων, μια συνήθεια ευρέως διαδομένη τα παλαιότερα χρόνια τόσο στο χωριό της Οξυάς, όσο και στη γύρω περιοχή.

     Η προσπάθεια του Συλλόγου απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα των παριστάμενων θεατών καθώς και τα θερμά συγχαρητήρια των λοιπών Συλλόγων, που συμμετείχαν στην εκδήλωση αλλά και των ίδιων των διοργανωτών, οι οποίοι εγκωμίασαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια την όλη παρουσία του Συλλόγου, κάνοντας, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στα εμπόδια που αυτός κλήθηκε να ξεπεράσει (απόσταση, κόστος μετάβασης και επιστροφής, κ.λ.π.) για να πετύχει την εκεί παρουσία του.

     Να αναφερθεί πως τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής καλύφθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, μια και οι διοργανωτές αδυνατούσαν αυτή τη φορά να συνδράμουν σχετικά, ενώ τα έσοδα του Συλλόγου είναι πενιχρά και ο ίδιος δεν τυγχάνει κανενός είδους ενίσχυσης από καμία πηγή.

     Για την ιστορία την χορευτική ομάδα – χορωδία ανδρών και γυναικών του Συλλόγου της Οξυάς αποτελούσαν οι : Πάτας Ηλίας του Πέτρου, Σερίφης Νικόλαος, Κουτσικουρής Λάμπρος του Νικολάου και της Θεανώς, Πάτας Λάμπρος του Παντελή, Μπλέτσας Πολύκαρπος, Γκέκας Κων/νος του Χρήστου, Καραβίδας Γεώργιος του Δημητρίου, Βασιλός Κώστας του Σωτηρίου, Ζαρνακούπη Ειρήνη, Τσιλίγκου Ζαχαρούλα, Σερίφη Ελευθερία, Γκαραβέλα Παναγιώτα, Κουτσικουρή Νούλα, Μαυρομάτη Άννα, Μπλέτσα Σωτηρία, Ζαρνακούπη Σωτηρία και Βασιλού Γραμματούλα.