Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του πραγματοποίησε τη Κυριακή 12 Ιανουαρίου ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο χωριό της Οξυάς με την παρουσία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και λοιπών φορέων, ενώ σ’ αυτή έδωσαν το παρόν πολλοί ακόμα Οξυώτες απ’ όλο το χωριό αλλά και από γειτονικές σ’ αυτό περιοχές, επιδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό για ακόμα μία φορά τη θέλησή τους να κρατούν ζωντανό το χωριό τους, ακόμα και σε περιόδους που αυτό μένει με τους λιγοστούς, πλέον, μόνιμους κατοίκους του.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μουζακίου κος Γιώργος Κωτσός, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Σοφία Τόλια, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οξυάς κος Δημήτρης Πάτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ζαρνακούπης και Ιωάννης Κουτσογιάννης, η πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας «Η Καραγκούνα» κα Μαίρη Θεολόγη, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σμοκόβου κος Γιάννης Καραντάνας και ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Οξυάς π. Κων/νος Τόλιας, που τέλεσε και το σχετικό αγιασμό.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Γιώργος Καραβίδας, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους, ευχήθηκε το νέο έτος να είναι καλύτερο για τον καθέναν αλλά και για την πατρίδα μας ενώ ζήτησε από τους Οξυώτες να εξακολουθούν να στηρίζουν το έργο και τις προσπάθειες του Συλλόγου. Τόνισε, ακόμα, τη σταθερή θέση του ΔΣ του Συλλόγου για την κοπή κάθε χρόνο της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο χωριό, ως μια από τις προσπάθειές του να βρίσκεται κοντά στους λιγοστούς εναπομείναντες μόνιμους κατοίκους του χωριού αλλά και ως ευκαιρία όλων των Οξυωτών να επισκέπτονται το χωριό τους.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κος Κωτσός ευχήθηκε, επίσης, σε όλους για το νέο έτος, επαινώντας ταυτόχρονα το έργο του Συλλόγου και του Διοικητικού του Συμβουλίου καθώς και τις προσπάθειές τους για την ενότητα του χωριού, ενώ το λόγο έλαβε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οξυάς κος Δημήτρης Πάτας, για να ευχηθεί και αυτός στους παραβρισκόμενους.
Με τη λήξη της εκδήλωσης ακολούθησε επίσκεψη των παραβρισκόμενων στο μουσείο λαογραφικών αντικειμένων του χωριού της Οξυάς, που ίδρυσε και λειτουργεί στο χωριό ο Σύλλογός μας.
Τυχερός, στον οποίο έτυχε το φλουρί, αναδείχθηκε ο κος Νίκος Κωνσταντάκης.
Καλή χρονιά σε όλους…