Η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 και ώρα 17 : 30, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων «ΕΝΑΣΤΡΟΝ», στο Δ.Δ. Μαυροματίου του Δήμου Μουζακίου, με οργανωτές το Δήμο Μουζακίου , την Τοπική Κοινότητα Μαυροματίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυροματίου  «Ο Καραϊσκάκης».   

    Προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν ειδικοί που αναφέρθηκαν και ανέλυσαν το ζήτημα της ιστορικότητας της σπηλιάς καθώς και την ανάγκη προβολής του μνημείου αυτού, ενός από τα σημαντικότερα της περιοχής μας, ενώ αναφορά έγινε και στη γέννηση και το βίο του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

   Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και εισηγήσεις και τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη για την απεμπλοκή κοινοτικών κονδυλίων, με σκοπό την υλοποίηση της σχετικής με την αξιοποίηση του μνημείου και της περιοχής μελέτης.

    Παραβρέθηκαν αρκετοί επίσημοι, ενώ στους προσκληθέντες ήταν και ο Λαογραφικός Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του κο Γιώργο Δ. Καραβίδα, ο οποίος και τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα, κυρίως αναφορικά με τη σημασία και την ανάγκη προβολής του προαναφερόμενου μνημείου (βλ. αναλυτικά στο Forum της ιστοσελίδας μας).