Ο ποδοσφαιρικός αγώνας έγινε στο γήπεδο της Δρακότρυπας, στις 13 Αυγούστου και σ’ αυτόν συμμετείχαν άτομα κάθε ηλικίας. Η πρωτοβουλία ανήκει στους πολιτιστικούς Συλλόγους των δύο χωριών (Λαογραφικός Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» και Μορφωτικός  Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δρακότρυπας “Η Ανάπλαση”) και στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι ο πολιτισμός έχει πολλές εκφάνσεις και μπορεί με πολλούς τρόπους να ενώνει και να φέρνει κοντά τους ανθρώπους.

   Αρκετοί οι παραβρισκόμενοι την περίοδο αυτή και στα δύο παραπάνω χωριά, πολλοί από τους οποίους επέλεξαν να παρακολουθήσουν τη συνάντηση, απολαμβάνοντας, πέρα από το πείσμα των πιτσιρικάδων αλλά και των μεγαλύτερων για τη νίκη, μια ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα, με χαλάρωση και πειράγματα τόσο μεταξύ των αγωνιζομένων όσο και ανάμεσα στους φιλάθλους – οπαδούς των δύο ομάδων.    

  Για την ιστορία, νικήτριες ήταν οι ομάδες της Οξυάς. Τα ΔΣ των ανωτέρω Συλλόγων  ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τον καθηγητή σωματικής αγωγής κο Θωμά Ευθυμίου για τις υπηρεσίες του ως διαιτητής του αγώνα, καθώς και τους υπεύθυνους της αίθουσας εκδηλώσεων ΕΝΑΣΤΡΟΝ για τη χορηγία στις φανέλες της ομάδας με το όνομα του χωριού.

    Η πρωτοβουλία των δύο Συλλόγων άφησε και πάλι άριστες εντυπώσεις γι’  αυτό και οι Σύλλογοι προτίθενται να την καθιερώσουν. 

    Και του χρόνου, λοιπόν, ξανά  !!!