Το χωριό μας επισκέφθηκε το βράδυ της Δευτέρας 1 Νοεμβρίου 2010 ο Νομάρχης Καρδίτσας και υποψήφος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κος Φώτης Αλεξάκος, ο οποίος σε καφενείο στο κέντρο του χωριού μίλησε σε συγχωριανούς μας και άκουσε τα προβλήματα και τις προτάσεις τους. Ο κος Νομάρχης συνοδεύονταν από ομάδα συνεργατών του και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Ερμιόνη Βασιλού, Νίκο Τσουβέλα, Βασίλειο Νίκου και Ι. Σβάρνα.

   Το ίδιο βράδυ επισκέφθηκε το χωριό μας και η υποψήφια Δήμαρχος Μουζακίου κα Γλυκερία Βλαχογιάννη, η οποία στον ίδιο όπως παραπάνω χώρο συνομίλησε με παρευρισκόμενους Οξυώτες και ανέπτυξε  τις βασικές θέσεις του προγραμματός της για το νέο Δήμο Μουζακίου καθώς και τις προτεραιότητες του συνδυασμού της για το χωριό μας, που συνίστανται αρχικά στη βελτίωση και ανάπτυξη του οδικού του δικτύου με στόχο, κατόπιν, την παραπέρα τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη και αξιοποίηση του χωριού μας. Την κα Βλαχογιάννη συνόδευαν οι από το χωριό μας υποψήφιοι με το συνδυασμό της δημοτικοί σύμβουλοι Ανδριάς Χρ. Παναγιώτης και Ανάργια Χρ. Γκαραβέλα, οι επίσης υποψήφιοι με το συνδυασμό της για το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού μας Κων/νος Χρ. Γκέκας, Χρ. Δ. Μπλέτσας και Φάνης Πάτας καθώς και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον ίδιο συνδυασμό Δήμητρα Πατσιαούρα και  Σοφία Ροκά (Δήμος Μουζακίου), Δημήτριος Σουλιάς και Χρήστος Χατζηγούλας (Δήμος Ιθώμης) και Χρ. Τόντος (Δήμος Παμίσου).   

     Το χωριό μας επισκέφθηκε στις 3 Νοεμβρίου και ο νυν Δήμαρχος Μουζακίου και εκ νέου υποψήφιος κος Κωτσός Γεώργιος, που στο καφενείο στο κέντρο του χωριού μίλησε σε όσους Οξυώτες παραβρέθηκαν και συζήτησε μαζί τους. Τον κο Κωτσό συνόδευαν οι καταγόμενοι από το χωριό μας νυν δημοτικοί σύμβουλοι και εκ νέου υποψήφιοι με το συνδυασμό του Σοφία Τόλια, Νίκος Ζαρνακούπης και Ευθύμιος Γκαραβέλας καθώς και οι υποψήφιοι με τον ίδιο συνδυασμό για το Τοπικό Συμβούλιο Οξυάς Ευθυμίου Λάμπρος, Δημήτρης Πάτας, Κουτρομάνος Κώστας και Κουτσικουρή Έφη.