Η γιορτή, θεσμός πλέον για τα Θεσσαλικά πολιτιστικά δρώμενα, πραγματοποιήθηκε φέτος στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, ένα από τα πανέμορφα και ιστορικά χωριά της περιοχής της λίμνης Πλαστήρα. Ο Λαογραφικός Αρχαιολογικός και πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς, από τους βασικούς συντελεστές της γιορτής αφού συμμετέχει σ’  αυτή από τα πρώτα της βήματα, συνδιοργανώνοντας μάλιστα την ίδια γιορτή στο χωριό της Οξυάς το περσινό καλοκαίρι, συμμετείχε και φέτος για 5η συνεχόμενη φορά με την χορευτική ομάδα – χορωδία ανδρών και γυναικών του Συλλόγου και με συντονιστή τον πρόεδρο του Συλλόγου κο Γιώργο Καραβίδα.

   Η ομάδα τραγούδησε αντιφωνικά και χόρεψε αντιπροσωπευτικά τραγούδια του χωριού της Οξυάς, παρουσιάζοντας, σε συνδυασμό και με όσα ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Γιώργος Καραβίδας τόνισε σε σχετική παρουσίαση, μια εικόνα του χωριού και της παράδοσής του και αποσπώντας με την εμφάνισή της τα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια των λοιπών συμμετεχόντων συλλόγων και όσων άλλων παρακολουθούσαν την εκδήλωση. 

     Την χορευτική ομάδα – χορωδία του Συλλόγου αποτελούσαν οι Γιώργος Δ. Καραβίδας, Λάμπρος Νικ. Κουτσικουρής, Κώστας Σωτ. Βασιλός, Κων/νος Χρ. Γκέκας, Λάμπρος Παντ. Πάτας, Πολύκαρπος Κων. Μπλέτσας, Νικόλαος Ηλ. Σερίφης, Ηλίας Π. Πάτας, Τούλα Βασιλού, Ειρήνη Ζαρνακούπη, Σωτηρία Μπλέτσα, Ελευθερία Σερίφη, Ζαχαρούλα Τσιλίγκου, Παναγιώτα Γκαραβέλα, Άννα Μαυρομάτη και Άννα Κουτσικουρή.

     Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού της Οξυάς, ο παραπάνω Σύλλογος προγραμματίζει ανάλογη παρουσία σε εκδήλωση στην Αθήνα, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση των διοργανωτών της.