Στις εκδηλώσεις για την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλίας, που θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης Αττικής, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 ετών από την ίδρυση της Πανθεσσαλικής Στέγης, πρόκειται να συμμετάσχει ο Λαογραφικός Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς, προσκαλεσμένος των διοργανωτών.

    Η πρωτοβουλία των εκδηλώσεων εντάσσεται στη σειρά των ενεργειών για την ανάδειξη κι ενίσχυση του θεσσαλικού πνεύματος και, σύμφωνα με τους διοργανωτές, στους απώτερους στόχους της περιλαμβάνεται και η ανάδειξη του ρόλου των Θεσσαλικών πολιτιστικών σωματείων, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

 

 

   Ο Σύλλογος της Οξυάς θα συμμετάσχει με τη χορευτική ομάδα – χορωδία ανδρών και γυναικών και με το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει θα προσπαθήσει να αναδείξει ήθη, έθιμα και στοιχεία από χορούς, τραγούδια και τη λαογραφία του χωριού της Οξυάς και της ευρύτερης περιοχής.

 

 

   Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πέτρας και τυγχάνει της  υποστήριξης του Δήμου Πετρούπολης. Η συνολική διοργάνωση αναμένεται να είναι σημαντική με πανηγυρικό χαρακτήρα και σ’ αυτή έχουν προσκληθεί σημαντικές προσωπικότητες της Θεσσαλίας, από όλους τους χώρους.