Οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΔΣ του Συλλόγου διάλεξη με θέμα το «Στρατόπεδο του Καραϊσκάκη στην Οξυά». Αναπτύχθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία του Συλλόγου για το χαρακτηρισμό και την προστασία υπολειμμάτων αρχαίων τειχών, που βρίσκονται στον οικισμό Πλατάνια του χωριού μας.
Απευθύναμε επιστολή σ’ όλα τα πρώην μέλη των ΔΣ, προκειμένου να μας γνωστοποιήσουν επίσημα οτιδήποτε γνωρίζουν σχετικά με τα κινητά και μη καταγεγραμμένα περιουσιακά στοιχεία του Συλλόγου, προκειμένου να τα αναζητήσουμε και να τα καταγράψουμε. Μέχρι σήμερα, όμως, καμία επίσημη πληροφόρηση δεν μας έχει γίνει από κανέναν.
Ιδρύθηκε χορευτική ομάδα του Συλλόγου και κατασκευάστηκαν παραδοσιακές φορεσιές αντιπροσωπευτικές του χωριού, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις υποδείξεις των μεγαλύτερων σε ηλικία συγχωριανών μας.
Στάλθηκε αρμοδίως επιστολή για επισκευή της παιδικής χαράς, που υπάρχει στο χώρο της Αγίας Τριάδας. Έγινε προσπάθεια για οργάνωση στην έδρα του Συλλόγου μας Μουσείου με παλαιά αντικείμενα του χωριού, που όμως δεν απέδωσε.
Ο Σύλλογός μας κατάφερε να ενταχθεί, μετά από ενέργειες του ΔΣ, σε πανθεσσαλικό δίκτυο Συλλόγων με μουσεία, προκειμένου να εξασφαλίσει και χρηματοδότηση για τη δημιουργία και την οργάνωση του μουσείου μας. Όμως, η προσπάθεια μέσω του δικτύου αυτού δεν μπόρεσε τελικά να προχωρήσει, αφού δεν είχαμε να επιδείξουμε, όταν μας ζητήθηκε, τα απαραίτητα αντικείμενα.
Στάλθηκε, αρμοδίως, επιστολή για αναγκαίες εργασίες στην κοίτη του ποταμού στον οικισμό Μεσοράχη, γεγονός που προκάλεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή από Βουλευτή του νομού μας για το θέμα αυτό. Απευθύναμε επιστολή σε όλα τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια καθώς και στο Τοπικό Συμβούλιο για την καταγραφή όλων των αντικειμένων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στάλθηκε αρμοδίως επιστολή για την αναγκαιότητα της οδική ένωσης του χωριού μας αλλά και τη γενικότερη κατάσταση του οδικού δικτύου που συνδέει τους οικισμούς του.
Στάλθηκαν στο Δήμο επιστολές για την προστασία των σχολικών κτηρίων του χωριού.
Ισοπεδώθηκε ο χώρος της Αγίας Βαρβάρας, προκειμένου να χρησιμοποιείται για αθλοπαιδιές και μελλοντικά για γήπεδο Χ5.
Στάλθηκε επιστολή στο Δήμο για την επικινδυνότητα του πρόσφατα ασφαλτοστρωθέντος δρόμου Μουζάκι – Αγία Τριάδα.
Στάλθηκε, επίσης, επιστολή στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας για ενεργό συμμετοχή του Συλλόγου στο πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος, με σκοπό να συμβάλει και ο Σύλλογος στην παραπέρα αναβάθμισή του, με παράθεση φαγητού στους προσκυνητές, κ.λ.π. αλλά η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή.
Έγινε αίτηση προς το Δήμο για διάθεση θεατρικού θιάσου στο χωριό μας για το φετινό καλοκαίρι, η οποία όμως δεν ικανοποιήθηκε.
Εξασφαλίστηκε μείωση των ταχυδρομικών τελών για την αποστολή της εφημερίδας κατά 80 %.
Απευθύναμε αρμοδίως, μετά από αιτήματα μελών του Συλλόγου μας, επιστολή για την αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας στο ποτάμι του χωριού μας αλλά και για τον εμπλουτισμό και την ανανέωση της πανίδας της περιοχής.
Έγινε στις 30 Απριλίου 2008, Ειδική ΓΣ με θέμα την τροποποίηση Καταστατικού και τη μετονομασία Συλλόγου μας, που σήμερα, μετά από απόφαση των μελών της παραπάνω ΓΣ, φέρει το όνομα «Λαογραφικός, Αρχαιολογικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς ‘ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ’», αντί του «Λαογραφικός, Αρχαιολογικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρίου Οξυάς “Η Αγία Τριάδα”», που είχε πριν την παραπάνω ΓΣ.
Στις 22 Ιουνίου και στην τηλεοπτική εκπομπή «Μουσική Παράδοση», που μεταδίδεται από το 1ο Κανάλι της Ελληνικής Τηλεόρασης (ΕΤ1) και παρουσιάζει ο γνωστός παρουσιαστής Παναγιώτης Μυλωνάς, εμφανίστηκε η χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας, που χόρεψε και τραγούδησε χορούς και τραγούδια του χωριού μας.
Επιτεύχθηκε η συμμετοχή του Συλλόγου σε δίκτυο συλλόγων, με σκοπό την προσπάθεια για χρηματοδότηση από προγράμματα του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΕΣΠΑ), αν, βέβαια, υπάρξουν τέτοιες δυνατότητες και ανάλογα μ’ αυτές τις δυνατότητες. Κάνουμε, πάντως, ότι είναιδυνατό.
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Leader + στο οποίο συμμετείχε ο Σύλλογός μας για την αναβίωση του εθίμου ΣΙΓΝΑ κ.λ.π.
Γιορτάστηκαν τα Αηλιάτικα 2008, στα οποία συμμετείχε και ο Σύλλογός μας.
Πραγματοποιήθηκε στις 11 Αυγούστου στο Μορφοβούνι η Α΄ Συναυλία αντιφωνικού τραγουδιού, που έγινε στα πλαίσια της «Γιορτής Δημοτικού Τραγουδιού» και στην οποία συμμετείχε, μετά από σχετική πρόσκληση των διοργανωτών, και η χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας.
Προβλήθηκε και στο κέντρο του χωριού, όπως έγινε πέρυσι στην Αγία Τριάδα, η ταινία που έχει δημιουργήσει ο Σύλλογός μας με θέμα ήθη, έθιμα και ιστορικά στοιχεία του χωριού.
Πραγματοποιήθηκε στις 16 Αυγούστου 2008 ο καθιερωμένος ετήσιος χορός του Συλλόγου, που κατά γενική ομολογία είχε εξαιρετική επιτυχία.
Προβλήθηκε στην έδρα του Συλλόγου σε βιντεοσκόπηση και με ειδικό εξοπλισμό η εκπομπή της ΕΤ1 «Μουσική Παράδοση», με τον Παναγιώτη Μυλωνά, που στις 22/6 είχε ως θέμα της το χωριό και το Σύλλογό μας, προκειμένου να τη δουν και όσοι δεν την είδαν, αφού στην περιοχή η ΕΤ1 δεν έχει σήμα.
Γράφτηκαν τριάντα πέντε (35) νέα μέλη από πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Η ίδρυση, στην έδρα του Συλλόγου μας, μουσείου με παραδοσιακά αντικείμενα της περιοχής. (Έκκληση για αντικείμενα και διευκρινίσεις για ιδιοκτησιακό καθεστώς).
Ενίσχυση και αναβάθμιση της ετήσιας εκδήλωσης του Συλλόγου μας, στην οποία θα κληθούν να βοηθήσουν και όσοι συγχωριανοί μπορούν.
Η προσπάθεια, σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή του ΙΝ της Αγίας Τριάδας, για αναβάθμιση, ακόμα περισσότερο, της εκδήλωσης για τον εορτασμό του εθίμου ΣΙΓΝΑ, ώστε αυτό να καταστεί μία από τις κύριες εκδηλώσεις του Συλλόγου, που θα προβάλει το Σύλλογο, το χωριό και το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Τριάδας.
Η προσπάθεια για την προβολή παραδοσιακών τοπικών προϊόντων με σκοπό την προσέλκυση τόσο του ντόπιου απόδημου πληθυσμού όσο και ξένων επισκεπτών. Σημαντική για την υλοποίηση του στόχου αυτού θεωρούμε τη βοήθεια και συμμετοχή των μελών μας που κατοικούν μόνιμα στο χωριό.
Η συνέχεια της καταγραφής παλαιών ηθών και εθίμων του χωριού καθώς και παραδοσιακών τραγουδιών της περιοχής μας.
Οι παρεμβάσεις για την αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, την ανάδειξη του χωριού μας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του.
Η ανάδειξη και αξιοποίηση της κοίτης και της διαδρομής κατά μήκος του Πάμισου ποταμού (χείμαρος), που διέρχεται από το μέσο του χωριού μας, εφόσον δοθεί τέτοια δυνατότητα μέσα από κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Η οργάνωση γενικότερα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που θα προβάλλουν το Σύλλογο και το χωριό και θα κρατούν κοντά και δεμένους με το χωριό μας όλους τους συγχωριανούς και ιδιαίτερα τους ανθρώπους της νέας γενιάς.
Η προετοιμασία για το δεύτερο αντάμωμα Οξυωτών, το οποίο θα μας απασχολήσει για λίγο και στο τέλος.
Η ενίσχυση της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου με περισσότερα άτομα, η κατασκευή περισσότερων φορεσιών, μαντηλιών, κ.λ..π.
Η καταγραφή όσων ακόμα παραδοσιακών τραγουδιών καταστεί δυνατό και η ηχογράφησή τους σε studio, προκειμένου να είναι δυνατή η δημοσίευση και η αξιοποίησή τους όποτε αυτό καταστεί δυνατό στο μέλλον.
Προσπάθεια μετά από συνεννόηση και με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, για να διασωθεί ο Νερόμυλος και η νεροτριβή στα Παλιάμπελα, εφόσον υπάρξει τέτοια δυνατότητα μέσα από το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός, ψηφοφορία και έγκριση των περαγμένων και του απολογισμού.