• Συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του 2020 η έκδοση της εφημερίδας του Συλλόγου με τίτλο «Το χωριό μου …..Η ΟΞΥΑ». Η Εφημερίδα διέκοψε την κυκλοφορία της εξαιτίας της αδράνειας του Συλλόγου, που προέκυψε από τα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, η οποία επιτάθηκε από τις καταστροφικές συνέπειες της θεομηνίας του «Ιανού», υπόψη δε ότι αμφότερα συνετέλεσαν στην οικονομική δυσπραγία τόσο των μελών όσο και των χορηγών του εντύπου.

 

  • Συνεχίστηκε η λειτουργία της ιστοσελίδας μας (www.oxyakarditsas.gr).

 

  • Διοργανώθηκε τον Οκτώβριο του 2020 και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων του χωριού της Οξυάς, η οποία τελείται στον οικισμό Πλατάνια του χωριού μας, γενέτειρα του Απόστολου Καραβίδα, πρώτου πεσόντα από το νομό Καρδίτσας στον πόλεμο του 1940. Οι ενέργειες του Συλλόγου μας για τον εντοπισμό και των υπολοίπων πεσόντων συνεχίζονται.

 

  • Συνεχίστηκε η λειτουργία του Ιστορικού, Αρχαιολογικού και Λαογραφικού Μουσείου Οξυάς και συνεχίστηκε η προσπάθεια για τον εμπλουτισμό του με νέα αντικείμενα.

 

Με λύπη μας είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι ο  Σύλλογος, γνωστός  από τη δράση του σε πολλά μέρη ανά την Ελλάδα,  στερήθηκε λοιπών δραστηριοτήτων εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και απαγορεύσεων κορωνοϊού, τα οποία ελπίζουμε και ευχόμαστε να εκλείψουν, ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε.