Με επιτυχία η καλοκαιρινή εκδήλωση χορού του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς

Υπό τη σκιά της σε εξέλιξη ευρισκόμενης πανδημίας του κορωνοϊού και σ’ ένα βαριά χτυπημένο από τη θεομηνία του Ιανού χωριό, με τις πληγές του, ακόμα ορθάνοιχτες, να προκαλούν πάμπολλα προβλήματα στην καθημερινότητα των Οξυωτών και να δυσκολεύουν την πρόσβαση στο χωριό ακόμα και μέσω κεντρικών οδικών αρτηριών, διοργανώθηκε για φέτος, μετά από δύο ολόκληρα χρόνια απραξίας, ο καλοκαιρινός χορός του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 19-8-2022, στο αύλειο χώρο του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας Οξυάς, έδρα του Συλλόγου, και μπορεί, υπό τις ανωτέρω αναφερόμενες συνθήκες, συνεπικουρούμενες και από το βαρύ πένθος αρκετών Οξυωτών, ο κόσμος που αυτή τη φορά παραβρέθηκε να ήταν λιγότερος σε σχέση με προηγούμενες φορές. Τίποτα, ωστόσο, δεν εμπόδισε όσους παραβρέθηκαν να περάσουν ένα όμορφο βράδυ, γλεντώντας και πάλι μέχρι το πρωί, υπό τους ήχους ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής, που διατήρησε αμείωτο το κέφι και τη διάθεση για χορό απ’ όλους.

Καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχία της εκδήλωσης στάθηκαν η εθελοντική εργασία και προσφορά όλων, ανεξαιρέτως, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και αρκετών φίλων του Συλλόγου, σε συνδυασμό με την ανταπόκριση των παραβρισκόμενων Οξυωτών στο κάλεσμα για την οικονομική της στήριξη.

Χαιρετισμό για λογαριασμό του Διοικητικού Συμβουλίου απηύθηνε  ο πρόεδρός του (και δημοτικός σύμβουλος) Γιώργος Καραβίδας, που αναφέρθηκε στη δράση του Συλλόγου και στην ανάγκη για επαναδραστηριοποίηση του πολιτισμού καθώς και στα υφιστάμενα προβλήματα του χωριού, ιδίως μετά τις καταστροφές του Ιανού, που κάθε άλλο παρά αφήνουν ανεπηρέαστη και τη δραστηριότητα του Συλλόγου.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μουζακίου κος Θεοφάνης Στάθης, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τρυφέρης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ Χρήστος Κουτρομάνος, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ζαρνακούπης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Οξυάς Λάμπρος Ευθυμίου, ο τοπικός σύμβουλος Νίκος Κούτσικος και εκπρόσωποι του Συλλόγου απανταχού Οξυωτών με έδρα την Αθήνα.

Θετικότατα και τα σχόλια όσων από τους παραβρισκόμενους επισκέφθηκαν την έκθεση λαογραφικών αντικειμένων από την καθημερινή ζωή των Οξυωτών, που λειτουργεί στο χώρο της πλατείας του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, αποδίδοντας τα εύσημα στο Σύλλογο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση καθώς και όλους τους φίλους και τους δωροθέτες που τη στήριξαν, ενώ πρέπει να αναφέρει και ότι η δαπάνη των τραπεζοκαθισμάτων καλύφθηκε από το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτισμός- Αθλητισμός- Νεότητα» του Δήμου Μουζακίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Καλοκαίρι 2022_Χορός του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς

Το βράδυ της Παρασκευής, 19 Αυγούστου και στην έδρα του Συλλόγου, στο χώρο του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας θα πραγματοποιηθεί ο καλοκαιρινός χορός του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας».

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, κατά τα οποία δεν ήταν επιτρεπτές αντίστοιχες εκδηλώσεις εξαιτίας των περιοριστικών για την πανδημία μέτρων, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εργάστηκαν εποικοδομητικά, ώστε όλα να είναι έτοιμα για ακόμα μία επιτυχημένη καλοκαιρινή εκδήλωση χορού το βράδυ της Παρασκευής, 19/8/2022, και όσοι προσέλθουν να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα γνήσιο Οξυώτικο γλέντι, που συνδυάζει σεβασμό στην παράδοση του τόπου μας αλλά και διασκέδαση μέχρι το πρωί.

Για φέτος τη διασκέδαση ανέλαβε ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής με τους Στέλιο Ευαγγελάκη και η Ρούλα Τουραλιά στο τραγούδι, Δημήτρη Καραβίδα στο κλαρίνο, Μανώλη Καραβίδα στο βιολί και τους υπόλοιπους καταξιωμένους καλλιτέχνες, που θα τους συνοδεύουν.

Η είσοδος καθορίστηκε στα πέντε (5) ευρώ και μ’ αυτήν οι εισερχόμενοι θα συμμετέχουν όλοι και σε κλήρωση για πλούσια δώρα. Παιδιά μέχρι δώδεκα (12) ετών θα εισέρχονται δωρεάν. Θα σερβίρεται πρόχειρο φαγητό, ποτά και αναψυκτικά (με λογικό αντίτιμο) για όσους επιθυμούν.

Άλλη μια ευκαιρία, λοιπόν, για τους Οξυώτες και τους φίλους τους ν’ ανταμώσουν και φέτος στο χωριό της Οξυάς, το βράδυ της Παρασκευής, 19-8-2022, σ’ ένα μαγευτικό περιβάλλον, με εγγυημένη διασκέδαση, εξυπηρέτηση  και καλό φαγητό.

Το ΔΣ του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»

Προγραμματίστηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας

Προγραμματίστηκαν, στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου μας, οι εκδηλώσεις για το επερχόμενο καλοκαίρι 2022, για τις οποίες ελπίζουμε ότι, μετά από πολύ καιρό, τόσο οι συνθήκες όσο και η πολιτεία θα επιτρέψουν να υλοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να διοργανωθούν :

  • Την Κυριακή, 7/8/2022, πεζοπορία στο δάσος για γνωριμία και συναναστροφή με τη φύση και τις ομορφιές του χωριού μας.
  • Την Παρασκευή (βράδυ),19/8/2022, ο καθιερωμένος καλοκαιρινός χορός του Συλλόγου μας.
  • Θεατρική παράσταση, μετά  από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές.

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν έγκαιρα και αναλόγως των ισχυόντων μέτρων της πολιτείας. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον όλα πορευθούν ομαλά, επιβάλλεται η συμμετοχή όλων των μελών και φίλων του Συλλόγου στις εκδηλώσεις μας.

Ευχαριστούμε….

….έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα του ο Λ.Α.Π. Σύλλογος Οξυάς.

Με αρκετή ….δόση περιπέτειας η φετινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας», πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου μετά την κήρυξη της πανδημίας του covid-19 αλλά και μετά τις πρωτοφανείς καταστροφές του «Ιανού».

 

Αρχικά, λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και των σε ισχύ περιοριστικών μέτρων, η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 27 Φεβρουαρίου στον αύλειο χώρο του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, μια και προ δεκαημέρου η πρόγνωση του καιρού έδειχνε …ηλιοφάνεια και αρκετούς βαθμούς κελσίου!!

 

Η συγκεκριμένη, όμως, μέρα στο χωριό ξημέρωσε με χιονόπτωση και για το λόγο αυτό η εκδήλωση αναβλήθηκε, για να πραγματοποιηθεί, τελικά, την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, στον εξωτερικό χώρο του café «ΑΓΟΡΑ», στο Μουζάκι, μια και η μετάβαση στο χωριό ήταν και πάλι αδύνατη.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, τηρουμένων και όλων των υγειονομικών μέτρων, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και αρκετοί Οξυώτες, που μετά από καιρό είχαν την ευκαιρία να συνεβρεθούν και να συζητήσουν μεταξύ τους, ανταλλάσοντας και ευχές για τη νέα χρονιά.

 

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Καραβίδας, αφού ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι καλή για όλους και να επαναφέρει και τη δυνατότητα δραστηριοποίησης στον πολιτισμό, αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες που το χωριό βίωσε τόσο με την πανδημία όσο και, κυρίως, με τη θεομηνία του «Ιανού», που για το χωριό της Οξυάς άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές, η αποκατάσταση των οποίων εκκρεμεί σε μεγάλο βαθμό, που επηρεάζει καθοριστικά την καθημερινότητα των Οξυωτών αλλά και το μέλλον του ίδιου του χωριού.

 

Τυχερός με το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε ένα ρολόι χειρός για δώρο (προσφορά του Συλλόγου) αναδείχθηκε ο νεαρός Κων/νος Τσιτσώνης.

 

Ο Σύλλογος ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν καθώς και τον αιδεσιμότατο π. Λάζαρο Κουτσογιάννη για την παρουσία και την εξυπηρέτηση, εύχεται δε στα μέλη του και σ’  όλο τον κόσμο καλή χρονιά.

 

Από το ΔΣ του Συλλόγου

…σημαντικό για την επιβίωση του χωριού μας.

Ανακόινωση προέδρου Τ.Κ Οξυάς.
Σήμερα στις 13/11/21 παραλάβανε οι απογραφείς του χωριού μας, τους κωδικούς απογραφής για το χωριού που αφορά τον πληθυσμό της χώρας, η οποία έχει μεγάλη σημασία για το χωριό μας. Η απογραφή δεν έχει καμία σχέση με το εκλογικό δικαίωμα.
Γιατί πρέπει να απογραφούμε όλοι στον τόπο καταγωγής μας, στην Οξυά.
1. Γιατί με βάση τον αριθμό των απογραφόμενων ατόμων χρηματοδοτείται η Κοινότητα.
2. Γιατί έτσι μπορεί να διεκδικεί διάφορα Κοινοτικά προγράμματα από Ευρωπαϊκά κονδύλια.
Υποχρέωσή μας είναι όλοι να απογραφούμε στο χωριό.
Πρόγραμμα απογραφής:
Στις 27/11/21 και ημέρα Σάββατο, ο απογραφέας θα βρίσκεται στο κατάστημα επίπλων ΣΕΡΙΦΗΣ στο Μουζάκι από τις 10 πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, για τους διαμένοντες Μουζάκι, Μαυρομμάτι, Καππά, Πύργο Ιθώμης, Κανάλια, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα.
Στις 21/11/21 ημέρα Κυριακή, ο απογραφέας θα βρίσκεται στο γραφείο του συλλόγου Απανταχού Οξυωτών από τις 8 πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, για τους διαμένοντες στην Αθήνα.
Στις 28/11/21 ημέρα Κυριακή, ο απογραφέας θα βρίσκεται στο γραφείο του συλλόγου Οξυωτών Νέας Αγχιάλου από τις 9 πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, για τους διαμένοντες σε Νέα Αγχίαλο και Βόλο.
Στο χωριό απογραφή θα κάνουν οι Αφροδίτη Μιαρίτη και ο Κωνσταντίνος Σερίφης.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6978155774
3. Η απογραφή μπορεί να γίνει και τηλεφωνικός, σε επικοινωνία με τον απογραφέα.
4. Σε κάθε σπίτι του χωριού αντιστοιχεί ένας κωδικός όπου και μέσο αυτού, ο εκπρόσωπος της οικογένειας , θα απογράφει τα άτομα. Επίσης ο εκπρόσωπος μπορεί να απογράψει και τους συγγενείς που διαμένουν στο εξωτερικό.
5. Μαζί σας, απαιτείται να έχετε τους κωδικούς τους taxis net, ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΑΦΜ καθώς θα τους χρειαστεί ο απογραφέας, καθώς και πιστοποιητικό εμβολιασμού η rapid test.
6. Θα ήθελα στο θέμα της απογραφής να συνδράμουν όλοι οι φορείς του χωριού μας.
Με εκτίμηση.