Αντικίνητρα, λέει, για όσους Δήμους, κ.λ.π. δεν τάσσονται υπέρ των ΑΠΕ!!! Πόσο δημοκρατικό, εεε; Αντικίνητρα για όσους δεν προτιμούν τις ΑΠΕ και, από την άλλη «επιδοτήσεις» για τις ΑΠΕ και «κατά προτεραιότητα»  απορρόφηση της όποιας (….και αν και όποτε…..) παραγόμενης απ’ αυτές ενέργειας!!!!

…αντί, λοιπόν, για αντικίνητρα σε όσους Δήμους τάσσονται κατά των ΑΠΕ,   μήπως θα ήταν καλύτερος  και δικαιότερος ο «ελεύθερος ανταγωνισμός» μεταξύ ΑΠΕ και των όποιων άλλων μορφών παραγωγής ενέργειας,  χωρίς «κίνητρα», «αντικίνητρα», «κατά προτεραιότητα απορρόφηση ενέργειας» και «επιδοτήσεις» προς οποιαδήποτε κατεύθυνση,  και ν’ αφήσουμε τον καταναλωτή (ιδιώτη, καταστηματάρχη, βιομήχανο, κ.λ.π.)  να επιλέγει ελεύθερα; Άλλωστε οι ΑΠΕ  (τζάμπα αέρας, ήλιος και νερό) θα μπορούν, λογικά,  να προσφέρουν και πιο φτηνή ενέργεια… Οπότε, τι θα έχουν να φοβηθούν; (Μήπως το ότι είναι ανίκανες να ηλεκτροδοτήσουν πραγματικά και μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες;)

Τα αειφορικά έργα όλοι τα θέλουμε… Αναρωτιέμαι, ωστόσο, τι σχέση έχουν τα αιολικά και οι λοιπές ΑΠΕ μ’ αυτά;

Κι εμείς λέμε «ναι στην απεξάρτηση από τις ρυπογόνες, «καρκινογόνες» πηγές ενέργειας». Τα αιολικά και οι άλλες ΑΠΕ μπορούν να μας τα προσφέρουν; ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ περίτρανα και ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ από ειδικούς επιστήμονες και αρμόδιες αρχές (και της χώρας μας) πως ΟΧΙ!!!

Νέες θέσεις εργασίας για τη νεολαία …Ναι, υπάρχουν….0,04 μόνιμες θέσεις εργασίας για κάθε MW αιολικών (αυτό λένε οι μελέτες τους)… κι αυτές για τη λειτουργία και συντήρηση του έργου… Απαιτείται, δηλαδή, προσωπικό εξειδικευμένο, που – μάλλον –  θα περιλαμβάνεται «πακέτο» στην αγορά των ανεμογεννητριών και θα δίνει την ευκαιρία σε κάποιους Γερμανούς ή Δανούς να κάνουν τα ταξιδάκια τους στην Ελλάδα…..

…και γιατί, δηλαδή,  οι extra χρηματοδοτήσεις να πάνε σε «πράσινα ταμεία» και όχι για παράδειγμα στον εκσυγχρονισμό συμβατικών μορφών παραγωγής ενέργειας; Δεν πρέπει να κινεί αυτό την περιέργειά μας;

….το 2050 πρέπει, λέει, να  κλείσουν όλα τα λιγνιτωρυχεία….. Το σίγουρο είναι πως και να κλείσουν (χλωμό φαίνεται… κρατείστε το), δε θα ηλεκτροδοτούμαστε από ΑΠΕ ….. Ας το θυμάστε (θυμόμαστε, ίσως) κι αυτό…

…..και μην ξεχνάμε !!! Απέναντι στις αποφάσεις και στις (σεβαστές) απόψεις  του («σύντροφου») Υπουργού Σταθάκη, του προέδρου του ΔΣ της Αργιθέας Καρδίτσας, κ.λ.π., που, όπως ήδη λέχθηκε, κάθε άλλο παρά πρέπει ν’ αποτελούν τεκμήριο ορθότητας και χρησιμότητας των έργων που υποστηρίζουν, υπάρχουν και οι απόψεις τόσων και τόσων ειδικών επιστημόνων και αρμόδιων φορέων, που υποστηρίζουν πως τα αιολικά και οι άλλες ΑΠΕ δε μπορούν να μας ηλεκτροδοτήσουν, δεν έχουν καμία σχέση με την «αειφορία» και την πραγματική ανάπτυξη, βλάπτουν και δεν ωφελούν το περιβάλλον, δε μειώνουν ρύπους και δε συμβάλουν ούτε στο παραμικρό στην καταπολέμηση της «κλιματικής αλλαγής», αποτελούν οικονομική αιμορραγία για τους καταναλωτές και τις εθνικές οικονομίες των κρατών τους, κ.λ.π..

Υπάρχουν, ακόμα,  και οι απόψεις, οι θέσεις και αγωνίες των τοπικών κοινωνιών με τους δικούς τους φορείς, οι οποίες και δικαιούνται να αμφισβητούν τόσο τις απόψεις και αποφάσεις του κάθε Υπουργού Σταθάκη και λοιπών αρθογραφούντων υπέρ των ΑΠ, όσο κι αυτές, ακόμα, τις «συμβάσεις του Παρισιού». Ειδικά, όταν πρόκειται για το μέλλον τους, το οποίο σχεδιάστηκε (και σχεδιάζεται) από κάποιους εν αγνοία τους….