Τον ικανοποιητικό ρυθμό εξέλιξης των εργασιών προσωρινής αποκατάστασης της κυκλοφορίας στο δρόμο «Νησιά – μοναστήρι Αγίας Τριάδας- Μεσοράχη Οξυάς» διαπίστωσε με την επί τόπου παρουσία του, σήμερα, 13-3-2024, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας Κώστας Τέλιος, συνοδευόμενος από αρμόδιο μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΕ Καρδίτσας.

 

Ο παραπάνω δρόμος είχε υποστεί σημαντικές καταστροφές ήδη από τη θεομηνία του Ιανού, το Σεπτέμβριο του 2020, οι οποίες είχαν αποκατασταθεί τότε πρόχειρα με ενέργειες του αρμόδιου Δήμου Μουζακίου. Δεν άντεξε, ωστόσο, στην ορμή των θεομηνιών Daniel και Elias του περασμένου Σεπτεμβρίου, με τις καταστροφές αυτή τη φορά να είναι πολύ μεγαλύτερες και να επεκτείνονται και πέρα από τα σημεία που ήδη είχαν υποστεί τις καταστροφές του Ιανού. Ως αποτέλεσμα, επτά οικισμοί και κάτοικοι (πολλοί εκ των οποίων και μόνιμοι) του χωριού της Οξυάς να παραμένουν αποκλεισμένοι οδικά και χωρίς πρόσβαση στις εκεί κατοικίες τους για χρονικό διάστημα ήδη μεγαλύτερο των έξι μηνών.

 

Ευαισθητοποιημένη από τα υπομνήματα και αιτήματα των ίδιων κατοίκων, που απ’ αυτούς είχαν υποβληθεί και στην ίδια, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε, μετά από συνεννόηση και με το Δήμο Μουζακίου, την  αποκατάσταση της προσωρινής οδικής πρόσβασης στους αποκλεισμένους οικισμούς και την άρση του οδικού αποκλεισμού των κατοίκων τους. Οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν ήδη από δεκαημέρου και, όπως δήλωσε στον αντιπεριφερειάρχη ο εγκατεστημένος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργολάβος, εκτιμάται ότι εντός 15 – 20 ημερών, το αργότερο,  η προσωρινή οδική πρόσβαση στο δρόμο «Νησιά- μοναστήρι Αγίας Τριάδας – Μεσοράχη» Οξυάς, θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως και θα εξυπηρετεί προσωρινά όλους τους αποκλεισμένους οικισμούς.

 

Οι κάτοικοι των αποκλεισμένων οικισμών της Οξυάς, που από τον περασμένο Νοέμβριο είχαν ξεκινήσει δυναμικές κινητοποιήσεις, ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας και, προσωπικά, τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα για την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον καθώς και για την πρωτοβουλία για την άρση του εξάμηνου οδικού αποκλεισμού τους.

 

Οι κάτοικοι των αποκλεισμένων οικισμών της Οξυάς