…παραιτήσεις μελών ΔΣ και νέα σύνθεση του ΔΣ του Συλλόγου μας.

…για προσωπικούς λόγους , όπως δήλωσαν ενώπιον των υπόλοιπων παριστάμενων μελών του ΔΣ κατά τη συνεδρίαση αυτού στις 4-2-2024, παραιτήθηκαν τα μέλη Τρίμμη – Πάτα Ευδοξία (αντιπρόεδρος) και Κάμπας Χρήστος (Γραμματέας) . Κατά την ίδια συνεδρίαση προέκυψε νέα σύνθεση του ΔΣ, που πλέον έχει ως εξής :

  • Μπλέτσας Νικόλαος του Κων/νου, πρόεδρος
  • Μπλέτσας Νικόλας του Χρήστου, αντιπρόεδρος
  • Καραβίδας Γεώργιος του Δημητρίου, Γραμματέας
  • Μαυρομάτη – Γκαραβέλα Παρασκευή του Θεοφάνη, ταμίας
  • Τόλια Ελένη του Κων/νου, μέλος

 

 

 

….την πρωτοχρονιάτικη πίττα του ετοιμάζεται να κόψει ο Λ.Α.Π. Σύλλογος Οξυάς.

Ελπίζοντας να αποφύγει τις περσινές, λόγω καιρού, περιπέτειες ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας», ετοιμάζεται για την πρώτη του για το έτος 2023 εκδήλωση, που αφορά στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του.

Η σχετική ημερομηνία ορίστηκε για την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου και η  κοπή της πίττας προγραμματίστηκε για το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Οξυάς, όπου και η έδρα του Συλλόγου, μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής εκείνης. Σε περίπτωση, ωστόσο, που οι καιρικές συνθήκες δεν θα επιτρέπουν τη μετάβαση στο χωριό και προκειμένου να αποφευχθεί η περσινή ταλαιπωρία, από τώρα ανακοινώνεται ότι η κοπή της πίττας θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα (περίπου) στο Μουζάκι και ότι θα υπάρξει έγκαιρη αντίστοιχη ενημέρωση με κάθε δυνατό τρόπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί υποχρέωσή του να υπενθυμίσει σε όλους του Οξυώτες την απόφαση που από χρόνια έχει ληφθεί για μόνιμη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης στο χωριό, κάτι που αποτελεί και επιθυμία πολλών μελών του Συλλόγου, προκειμένου έτσι να ενισχύονται οι δεσμοί των Οξυωτών με το χωριό και με τους εναπομείναντες σ’ αυτό μονίμους κατοίκους του. Ζητά, ακόμα, από όλους τους Οξυώτες να ανταποκριθούν στη συγκεκριμένη προσπάθεια και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, που από χρόνια και ιδιαίτερα μετά τις καταστροφές του «Ιανού» ταλαιπωρούν  το χωριό, όχι ως αιτία εγκατάλειψής του αλλά, αντίθετα, ως αφορμή για δυναμική παρουσία, που θα συμβάλει στη  διεκδίκηση της επίλυσής τους.

Με την ευκαιρία, το Διοικητικό Συμβούλιο του παραπάνω Συλλόγου ενημερώνει τους Οξυώτες αλλά και τους φίλους του χωριού της Οξυάς για τον ετήσιο χειμερινό χορό του, που προγραμματίστηκε για το βράδυ του Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο «ΕΝΑΣΤΡΟΝ», με τους Νίκο Τζουκόπουλο στο κλαρίνο, Στέλιο Ευαγγελάκη και Γρηγόρη Παπαδήμα στο τραγούδι, κ.λ.π.. Σχετικές λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα.

Χρόνια πολλά, με ευχές για μια καλύτερη για όλους και όλες χρονιά.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Διοργάνωση χειμερινού χορού 2023

…οι δυσκολίες πολλές αλλά έντονη και η ανάγκη επαναδραστηριοποίησης του Συλλόγου μας. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε, τελικά, να διοργανώσουμε και πάλι από φέτος το χειμερινό μας χορό, το Σάββατο, 11/2/2023, στο κέντρο ΕΝΑΣΤΡΟΝ, στο Μαυρομάτι,με το Νίκο Τζουκόπουλο στο κλαρίνο και τους Στέλιο Ευαγγελάκη και Γρηγόρη Παπαδήμα στο τραγούδι. Περισσότερα προσεχώς. Ελπίζουμε, συν Θεώ, να σας έχουμε και πάλι κοντά μας….

ΤΟ ΔΣ του Συλλόγου

Καλοκαίρι 2022_Χορός του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς

Το βράδυ της Παρασκευής, 19 Αυγούστου και στην έδρα του Συλλόγου, στο χώρο του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας θα πραγματοποιηθεί ο καλοκαιρινός χορός του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας».

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, κατά τα οποία δεν ήταν επιτρεπτές αντίστοιχες εκδηλώσεις εξαιτίας των περιοριστικών για την πανδημία μέτρων, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εργάστηκαν εποικοδομητικά, ώστε όλα να είναι έτοιμα για ακόμα μία επιτυχημένη καλοκαιρινή εκδήλωση χορού το βράδυ της Παρασκευής, 19/8/2022, και όσοι προσέλθουν να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα γνήσιο Οξυώτικο γλέντι, που συνδυάζει σεβασμό στην παράδοση του τόπου μας αλλά και διασκέδαση μέχρι το πρωί.

Για φέτος τη διασκέδαση ανέλαβε ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής με τους Στέλιο Ευαγγελάκη και η Ρούλα Τουραλιά στο τραγούδι, Δημήτρη Καραβίδα στο κλαρίνο, Μανώλη Καραβίδα στο βιολί και τους υπόλοιπους καταξιωμένους καλλιτέχνες, που θα τους συνοδεύουν.

Η είσοδος καθορίστηκε στα πέντε (5) ευρώ και μ’ αυτήν οι εισερχόμενοι θα συμμετέχουν όλοι και σε κλήρωση για πλούσια δώρα. Παιδιά μέχρι δώδεκα (12) ετών θα εισέρχονται δωρεάν. Θα σερβίρεται πρόχειρο φαγητό, ποτά και αναψυκτικά (με λογικό αντίτιμο) για όσους επιθυμούν.

Άλλη μια ευκαιρία, λοιπόν, για τους Οξυώτες και τους φίλους τους ν’ ανταμώσουν και φέτος στο χωριό της Οξυάς, το βράδυ της Παρασκευής, 19-8-2022, σ’ ένα μαγευτικό περιβάλλον, με εγγυημένη διασκέδαση, εξυπηρέτηση  και καλό φαγητό.

Το ΔΣ του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»

Προγραμματίστηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας

Προγραμματίστηκαν, στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου μας, οι εκδηλώσεις για το επερχόμενο καλοκαίρι 2022, για τις οποίες ελπίζουμε ότι, μετά από πολύ καιρό, τόσο οι συνθήκες όσο και η πολιτεία θα επιτρέψουν να υλοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να διοργανωθούν :

  • Την Κυριακή, 7/8/2022, πεζοπορία στο δάσος για γνωριμία και συναναστροφή με τη φύση και τις ομορφιές του χωριού μας.
  • Την Παρασκευή (βράδυ),19/8/2022, ο καθιερωμένος καλοκαιρινός χορός του Συλλόγου μας.
  • Θεατρική παράσταση, μετά  από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές.

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν έγκαιρα και αναλόγως των ισχυόντων μέτρων της πολιτείας. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον όλα πορευθούν ομαλά, επιβάλλεται η συμμετοχή όλων των μελών και φίλων του Συλλόγου στις εκδηλώσεις μας.

Ευχαριστούμε….